Roberto Carlos si vybral Fenerbahce

SITA|6. jún 2007 o 10:37

ISTANBUL 6. júna (SITA, AFP) - Z tureckého Istanbulu prišla v stredu prekvapujúca správa, že miestny futbalový klub Fenerbahce sa dohodol na podmienkach zmluvy s brazílskym obrancom Robertom Carlosom, ...

ISTANBUL 6. júna (SITA, AFP) - Z tureckého Istanbulu prišla v stredu prekvapujúca správa, že miestny futbalový klub Fenerbahce sa dohodol na podmienkach zmluvy s brazílskym obrancom Robertom Carlosom, ktorý ešte nedávno spájal svoju budúcnosť so španielskym Realom Madrid. Angažovanie 34-ročného rýchlonohého ľavého zadáka oznámil prostredníctvom klubovej stránky viceprezident úradujúceho tureckého majstra Murat Ozaydinli. "Stretnutie s hráčovým agentom Dinom Pasalicom trvalo iba 15 až 20 minút. Predostreli sme mu naše predstavy a dohoda bola na svete. Získali sme hráča, ktorý perfektne zodpovedá tradíciám Fenerbahce," uviedol Ozaydinli. Bývalý brazílsky reprezentant by mal čoskoro prísť do Istanbulu, aby podpisom spečatil zmluvu. Turecké médiá predpokladajú, že Carlos sa upíše na dva roky. Držiteľ troch titulov v Lige majstrov a troch primátov v španielskej Primera Division má pred sebou už iba dve možnosti obliecť dres Realu Madrid. Presne toľko kôl totiž zostáva odohrať lídrovi ligovej súťaže. Roberto Carlos da Silva futbalovo vyrastal v mládežníckom výbere Uniao Sao Joao, profesionálnu kariéru začal v Palmeiras, odkiaľ v roku 1995 zamieril do Interu Miláno. V Reale Madrid pôsobí od roku 1996, za "biely balet" odohral 368 stretnutí a strelil 47 gólov.

Fenerbahce pod vedením Carlosovho krajana Zica získalo v uplynulej sezóne už 17. titul v domácej súťaži, v kádri má v súčasnosti troch "kanárikov" - obrancu Edu Dracenu, stredopoliara Alexa a útočníka Deivida.


Nachádzate sa tu:
Domov