Roberto Carlos si myslel, že kariéru ukončí v Reale

SITA|13. jún 2007 o 17:18

MADRID 13. júna (SITA) - Brazílsky futbalový obranca Roberto Carlos na svojej poslednej tlačovej konferencii počas 11-ročného pôsobenia v španielskom kráľovskom veľkoklube Real Madrid uviedol, že si vždy ...

MADRID 13. júna (SITA) - Brazílsky futbalový obranca Roberto Carlos na svojej poslednej tlačovej konferencii počas 11-ročného pôsobenia v španielskom kráľovskom veľkoklube Real Madrid uviedol, že si vždy myslel, že svoju aktívnu hráčsku kariéru ukončí práve v drese "bieleho baletu". To sa však už pravdepodobne nestane, keďže 34-ročný ľavonohý zadák odchádza po končiacej sa sezóne 2007/2008 do tureckého Fenerbahce Istanbul, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt. "Nikdy som nečakal, že ešte niekedy prestúpim do iného klubu. Nechcel som odísť, okolnosti vo futbale sa však veľmi rýchlo menia a napokon som sa rozhodol využiť túto ponuku. Nedokázal som sa dohodnúť na podmienkach novej zmluvy v Reale, nikoho však za to neviním. Prezident Fenerbahce mi dokázal, že som pre neho veľmi dôležitý. Dúfam, že ma tam čaká veľká budúcnosť. Nechcem odísť a zanechať po sebe zlú atmosféru. Naopak, opúšťam Real šťastný a so vztýčenou hlavou," skonštatoval Roberto Carlos, ktorý svoj odchod porovnal so situáciou Davida Beckhama. Anglický stredopoliar bude totiž od júla hráčom tímu zámorskej MLS Los Angeles Galaxy. "Aj v jeho prípade prichádza klub o skvelú osobnosť," uviedol jeden z najlepších ľavých obrancov všetkých čias.

Roberto Carlos odohral za Real Madrid viac ako 500 stretnutí, čo sa dosiaľ v drese "bieleho baletu" nepodarilo žiadnemu cudzincovi. Za brazílsku reprezentáciu nastúpil v 125 zápasoch a v roku 2002 sa tešil zo zisku majstra sveta na šampionáte v Japonsku a Kórejskej republike. S Madridčanmi vyhral trikrát Ligu majstrov, rovnaký počet triumfov má na svojom konte aj v španielskej najvyššej súťaži - Primera Division. Do Realu prišiel v roku 1996 z Interu Miláno práve v čase, keď na trénerskej lavičke sedel súčasný kouč Fabio Capello.

V nedeľu má Real Madrid šancu získať jubilejný 30. domáci ligový titul, na ktorý mu stačí plný bodový zisk zo zápasu s Realom Mallorca. "Svoje pôsobenie som začal ziskom titulu a rovnako by som chcel aj skončiť. Už tri roky sme nič nevyhrali a aj v tomto ročníku sme veľmi zle začali. Potom sme sa však zlepšili a v nedeľu nás čaká najdôležitejšie stretnutie," dodal Roberto Carlos.

Nachádzate sa tu:
Domov