Róbert Petrovický rozhodol v jedenástej sérii nájazdov

SITA|26. nov 2008 o 13:53

Slovenskému hokejovému útočníkovi Róbertovi Petrovickému sa síce v tejto sezóne príliš nedarí, ale v utorok sa stal hviezdou extraligistu z Vítkovíc.

VÍTKOVICE. V domácom derby stretnutí 26. kola českej extraligy proti Třincu rozhodol o triumfe "svojich" 3:2 po samostatných nájazdoch, keď v jedenástej sérii prekonal brankára Vojteka. Slovenský reprezentant si v tomto ročníku najvyššej českej súťaže pripísal na svoje konto iba štyri presné zásahy v 24 zápasoch, kým v tej predchádzajúcej v jedenástich stretnutiach skóroval päťkrát. Petrovického zakončenie bekhendom pod hornú žrď potešil väčšinu z 5623 divákov. "Spomenul som si na jedného miestneho borca pána Malíka a rozmýšľal som, či neskúsim niečo podobné," prezradil pre portál hokej.cz Róbert Petrovický spomínajúc na nájazd Marka Malíka v drese New York Rangers v sezóne 2005/06, keď Olafa Kölziga 'potupil' sťahovačkou, pri ktorej zasunul puk do bránky pomedzi betóny. "Rýchlo som si to však rozmyslel, nechcel som si pohnevať divákov, ktorí by na mňa asi do konca sezóny bučali," prezradil skúsený útočník, ktorý pri realizácii nájazdu dal na slová trénera Hadamczika, ktorý mu povedal: "Rozkývaj tie svoje široké ramená Robo, pokús sa ho dostať do pohybu."

V stretnutí geografických susedov vyzdvihol Petrovický výkony brankárov duelu, dokonca ho nazval "zápasom gólmanov" a "pravým derby duelom". "Obaja súperi mali tesne pred koncom výhodu presilovej hry, ak by niektorý z tímov inkasoval, malo by to zdrvujúce následky na celkový výsledok. Môžem povedať, že vyhralo šťastnejšie mužstvo. Máme spolu už 51 bodov, čo je podľa mňa veľmi slušné. Najlepšie by teraz bolo odložiť ich do banky s pekným úrokom, nech sa ich počet zvyšuje, aby sme do druhej polovice základnej časti vstupovali s čistým štítom," skonštatoval Petrovický.

Nachádzate sa tu:
Domov