Riquelmeho chápe iba tréner River Plate

SITA|13. mar 2009 o 11:49

Rozhodnutie futbalistu Juana Romána Riquelmeho vzdať sa pre nezhody s trénerom Diegom Maradonom práva reprezentovať Argentínu sa nečakane stretlo s pochopením trénera konkurenčného tímu River Plate.

BUENOS AIRES. Nestor Gorosito je však jedným z mála, ktorí sa v spore postavili na stranu stredopoliara Bocy Juniors.

Argentínske denníky informujú, že najmenej 10 členov súčasného kádra národného tímu podporilo Maradonu. "Riquelme má isté zásady a je presvedčený, že neboli rešpektované," povedal Gorosito a priznal, že reakcie hráčov ho prekvapujú: "Rozhorčuje ma, že samotní hráči blahoželajú trénerovi k tomu, že sa vzdal reprezentácie ich kolega. Sú to obyčajní donášači."

Prezident Argentínskej futbalovej asociácie Julio Grondona verí, že Riquelme s Maradonom ešte nájdu spoločnú reč. "Je mi to ľúto, ale čakal som niečo podobné. V každej rodine sa vyskytnú takéto problémy. Za tridsať rokov, čo pracujem v AFA, sme čelili viacerým podobným situáciám a vždy sme našli riešenie. Taký je futbal," povedal Grondona, ktorý sa chce osobne stretnúť s trénerom aj hráčom. Maradona už medzitým našiel za Riquelmeho náhradu. Na blížiace sa dva zápasy kvalifikácie majstrovstiev sveta 2010 je odhodlaný pozvať stredopoliara Independiente Daniela Montenegra. Riquelme jeho rozhodnutie nekomentoval, chce sa sústrediť na nedeľňajší ligový duel s Argentinos Juniors.

Nachádzate sa tu:
Domov