Riquelme odmieta reprezentovať Maradonovu Argentínu

SITA|11. mar 2009 o 09:33

V argentínskej futbalovej reprezentácii narazila kosa na kameň - stredopoliar Juan Roman Riquelme sa nedokázal vyrovnať s postojom trénera Diega Maradonu.

BUENOS AIRES. V argentínskej futbalovej reprezentácii narazila kosa na kameň - stredopoliar Juan Roman Riquelme sa nedokázal vyrovnať s postojom trénera Diega Maradonu a v utorok sa vzdal účasti v tíme práve pred dvoma blížiacimi sa zápasmi kvalifikácie majstrovstiev sveta 2010 s Venezuelou a Bolíviou. "Nezhodli sme sa na príliš mnoho veciach. Nevyznávame rovnaké princípy. Kým bude on trénerom, nemôžeme spolu vychádzať," kategoricky odmietol spoluprácu Riguelme v rozhovore pre televíznu stanicu Canal 13.

Maradona špílmachra Bocy Juniors v minulosti viackrát kritizoval, na čo Riquelme prestal odpovedať na jeho telefonáty. Najviac ho údajne nahnevalo, že sa musel o svojom vynechaní z nominácie na nedávny priateľský zápas s Francúzskom dozvedieť až z médií. Maradona už viedol národný tím v dvoch prípravných dueloch - premiéru na lavičke zažil proti Škótsku, a v oboch Riquelme chýbal, čo tréner zdôvodnil klubovým povinnosťami hráča. Pravda však bude zrejme niekde inde, keďže sa so 4 gólmi najlepší strelec Argentíny v rozbehnutej kvalifikácii rozhodol vzdať dresu "albicelestes". Dvere má ale stále otvorené, Maradona totiž ešte v utorok vyhlásil, že mu necháva priestor na zmenu názoru.

"Bolí ma na duši, že to musím urobiť, ale verím, že všetko sa na dobré obráti a tím sa kvalifikuje na majstrovstvá sveta aj bezo mňa," odmietol kompromis Riquelme. Ide už o jeho druhý reprezentačný "štrajk", do prvého vstúpil po majstrovstvách sveta v roku 2006. V tom istom čase mal problémy aj s klubovým trénerom Manuelom Pellegrinim vo Villarreale, čo vyústilo do hosťovania a následného prestupu do Bocy Juniors, ktorej v roku 2007 pomohol k triumfu v Pohári osloboditeľov. V auguste minulého roka prispel k argentínskej obhajobe olympijského zlata v Pekingu a v závere juhoamerickej sezóny doviedol Bocu k zisku 23. domáceho titulu v Aperture.

Nachádzate sa tu:
Domov