Riquelme dal zbohom Villarrealu, opäť je z neho hráč

SITA|30. nov 2007 o 12:38

BUENOS AIRES 30. novembra (SITA, AP) - Sľubný začiatok, ale o to trpkejší koniec malo účinkovanie Juana Romana Riquelmeho v španielskom Villarreale. Vo štvrtok sa cesty oboch strán po štyroch rokoch definitívne ...

BUENOS AIRES 30. novembra (SITA, AP) - Sľubný začiatok, ale o to trpkejší koniec malo účinkovanie Juana Romana Riquelmeho v španielskom Villarreale. Vo štvrtok sa cesty oboch strán po štyroch rokoch definitívne rozišli a argentínsky stredopoliar sa vrátil do radov klubu Boca Juniors, ktorý v tomto roku priviedol počas päťmesačného hosťovania k zisku trofeje v Pohári osloboditeľov. "Villarreal sa rozhodol urobiť veľké gesto a na moje šťastie ukončil toto trápenie spôsobom, ktorý vyhovoval obom. Som opäť doma a verím, že ma čaká ešte niekoľko krásnych futbalových rokov," povedal Riquelme v Buenos Aires, kde ho predstavili ako najnovšiu posilu Bocy. Riquelme podpísal s "Boquitou" zmluvu do júna 2010, klubový viceprezident Pedro Pompilio síce odmietol prezradiť, za akých finančných podmienok, ale argentínskou tlačou prebehla prestupová suma 15 miliónov dolárov, čo je najviac v histórii argentínskeho futbalu.

"Pre našich fanúšikov sme získali najlepšieho futbalistu na svete a navyše na vrchole jeho kariéry," spokojne vyhlásil Pompilio, pred ktorým stojí výzva zvrátiť zamietavé stanovisko Medzinárodnej futbalovej federácie ohľadom Riquelmeho účasti na klubových majstrovstvách sveta v Tokiu. "Sme optimisti. Uvidíme, čo prinesie nasledujúcich 24 - 48 hodín. Osobnosť ako Riquelme by zvýšila prestíž celého podujatia, preto verím, že FIFA ukáže svoju ľudskú tvár," vyjadril nádej Pompilio.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar Riquelme prestúpil do Villarrealu v roku 2003 z FC Barcelona, v tíme "žltej ponorky" sa vypracoval na tvorcu hry neraz porovnávaného so slávnejším krajanom Maradonom. Situácia sa však obrátila po nezhodách s trénerom Manuelom Pellegrinim, ktorý prestal využívať Argentínčanove služby.

"Keď som dnes podpisoval všetky dokumenty, povedal som svojim agentom, že sa konečne začínam cítiť ako futbalista. Oddnes som znovu normálny hráč, ktorý môže každý deň trénovať a pravidelne nastupovať na zápasy. Doteraz to tak nebolo," poznamenal Riquelme.


Nachádzate sa tu:
Domov