Říha: Hráči cítia, že môžu dosiahnuť veľký úspech

Obrat s Novgorodom ako najlepší moment sezóny - tak rozhodli fanúšikovia.
Obrat s Novgorodom ako najlepší moment sezóny - tak rozhodli fanúšikovia. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|31. jan 2017 o 23:36

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch nad Jaroslavľom a opäť sa priblížili k postupu do play off.

BRATISLAVA. Stále živia šancu na postup do play off. Hokejisti Slovana Bratislava vo výbornom zápase zdolali Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 po samostatných nájazdoch.

Slovan má 80 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí desiate miesto. V základnej časti odohrá ešte štyri zápasy.

Na ôsmy Jokerit Helsinki, ktorý má jeden zápas k dobru, strácal po utorku dva body. Deviate je Soči s 80 bodmi, oproti Slovanu však odohralo o dva zápasy menej.

Zostrih zápasu Slovan Bratislava - Lokomotiv Jaroslavľ:

V súboji s Jaroslavľom, ktorý má už istú miestenku vo vyraďovacej časti, viedli Bratislavčania po góloch Hlinku a Cheechooa 2:0.

V záverečnej časti hostia využili dve chyby domácich a zápas rozhodli až nájazdy. Za domácich sa presadil tradičný strelec Žiga Jeglič a lahôdkovo skóroval aj Igor Musatov. Skvele chytal brankár Barry Brust.

Na zápas prišiel i bývalý prezident Gašparovič. Slovan zdolal Jaroslavľ: fotogaléria

31.1.2017

„Bol to ťažký zápas so zdatným súperom. Hra bola vyrovnaná, dominovali brankári a obrany. Podarilo sa nám dať dva góly, len škoda, že sme to neudržali,“ hodnotil tréner Miloš Říha.

Pred zápasom by dva body brali

Po náročnom trojzápasovom výjazde, na ktorom slovanisti nalietali 19-tisíc kilometrov, mali krátky čas na regeneráciu. Na ich hre však nebolo vidieť únavu a so súperom vydržali korčuľovať až do konca.

Pozápasový rozhovor s Michalom Sersenom:

„Každé mužstvo má po náročnej sérii aj štyri či päť dní voľna, len my máme jeden deň. Hrali sme disciplinovane a dva body sú dobré. Pred zápasom by som ich bral,“ pokračoval český kouč.

"Lepšie by boli tri body, ale musíme byť vďační aj za dva, pretože v závere vyvinuli hostia veľký tlak a mohli sme vyjsť naprázdno," doplnil útočník Michal Hlinka.

Hoci hokejisti Lokomotivu majú zaručenú účasť v play off, boli nepríjemní a často sa púšťali do šarvátok.

Musím chlapcov pochváliť, som na nich hrdý. Všetci cítia, že by mohli dosiahnuť pekný úspech. Cítia, že sa im darí, keď tvrdo pracujú.


Miloš Říha, tréner Slovana Bratislava

„Hrali dosť nečisto a často do nás skákali. Možno sme sa nechali zbytočne uniesť, čo nás stálo bod navyše,“ pripustil Hlinka.

Brust pomohol aj v rozohrávke

Výborný výkon podala prvá domáca formácia v zložení Jonathan Cheechoo, Jeff Taffe a Hlinka.

Cheechoo bol vyhlásený za prvú hviezdu duelu. Okrem gólu a asistencie vytváral šance pre spoluhráčov.

"Je fajn, že sme získali aspoň dva body. Do konca základnej časti nám zostáva už iba zopár zápasov a preto musíme nájsť cestu, ako víťaziť," poznamenal 36-ročný Kanaďan.

Veľký podiel na víťazstve mal kanadský brankár Brust, ktorý predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov a opäť sa nebál aj riskantnej rozohrávky.

„Hostia ho zavierali z oboch strán a obrancovia nevedeli, kam mu majú jazdiť. Súperi ho sledujú a vedia ho prečítať. Jeho rozohrávka je však obrovskou pomocou pre obranu,“ vravel Říha, ktorý v minulosti Brusta za riskantnú rozohrávku viackrát kritizoval.

Brankár Barry Brust patril medzi veľké opory Slovana Bratislava v zápase proti Lokomotivu Jaroslavľ.
Brankár Barry Brust patril medzi veľké opory Slovana Bratislava v zápase proti Lokomotivu Jaroslavľ. (Autor: SITA)

Najbližšie Slovan nastúpi doma vo štvrtok proti Dinamu Moskva a v piatok proti Podoľsku.

"Musíme hrať svoju hru a nevymýšľať zbytočné hlúposti. Cieľom je z týchto zápasov získať plný počet bodov. Verím, že to zvládneme a dostaneme sa do play off," hovorí Hlinka.

„Chlapci cítia, že by mohli dosiahnuť pekný úspech. Cítia, že sa im darí, keď tvrdo pracujú. Celá partia sa zomkla, čo je to vidieť na tréningoch i zápasoch,“ doplnil Říha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Říha: Hráči cítia, že môžu dosiahnuť veľký úspech