Riaditeľ Mönchengladbachu tvrdí, že Ter Stegen odíde do Barcelony

Marc-Andre ter Stegen v bránke Mönchengladbachu.
Marc-Andre ter Stegen v bránke Mönchengladbachu. (Autor: TASR / AP)
TASR|6. jan 2014 o 21:12

Dvadsaťjedenročného Marc-Andre ter Stegena neustále spájajú najmä španielske médiá s príchodom do Katalánska.

BERLÍN. Futbalový brankár Marc-Andre ter Stegen bude nástupcom Victora Valdesa v FC Barcelone, tvrdí športový riaditeľ nemeckého klubu Borussia Mönchengladbach Max Eberl. Informovala v pondelok agentúra Reuters.

Ter Stegen odmietol predĺžiť kontrakt s bundesligistom, ktorý mu platí do konca sezóny 2014/2015. Podľa Eberla sa v Borussii dohodli, že mu "umožnia odchod do špičkového európskeho veľkoklubu, kde bude číslom jeden".

Brankár za 11-miliónov

Dvadsaťjedenročného brankára neustále spájajú najmä španielske médiá s príchodom do Katalánska.

Valdes už dávnejšie oznámil, že v "Barce" bude končiť. Ku transferu Ter Stegena, ktorý má podľa odborníkov na prestupy trhovú hodnotu 11 miliónov eur, by malo tak prísť už na konci tejto sezóny.

"Marc nás informoval, že nehodlá predĺžiť platný kontrakt. To je samozrejme z nášho uhla pohľadu škoda. Tušíme, že odíde do klubu (Barcelona-pozn.), o ktorom sa už dlho špekuluje. Očakávam, že musíme nájsť nového brankára už do nasledujúcej sezóny," povedal Eberl.

Dostal uistenie

Borussia mladému brankárovi vraj dala uistenie, že mu nebude robiť problémy pri ponuke európskeho veľkoklubu.

"Myslím si, že sa na jeho prestupe dohodneme. Táto situácia práve prichádza. Nie sme v pozícii, aby sme ignorovali veľké prestupové sumy, musíme v tom vidieť šancu získať nových hráčov pre klub."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Riaditeľ Mönchengladbachu tvrdí, že Ter Stegen odíde do Barcelony