Réway sa už nehanbí. Reprezentácia je najviac, hovorí

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: SME - JÁN KROŠLÁK)
Marián Szűcs|16. apr 2015 o 19:09

Talentovaný útočník sa dáva do poriadku. Už trénoval na ľade a v sobotu má hrať proti Bielorusku

POPRAD. Keď prišiel vlani do prípravy národného tímu pred majstrovstvami sveta, premýšľal, či by nemal niektorým hráčom vykať. Veď napríklad o dvadsať rokov starší kapitán mužstva Miroslav Šatan by mohol byť jeho otcom.

„Trochu som sa niektorých chalanov hanbil,“ priznáva Martin Réway, jeden z najväčších talentov slovenského hokeja.

Tréner Vladimír Vůjtek zavolal vtedy 19-ročného mladíka do prípravy napriek tomu, že so seniorským hokejom nemal takmer žiadne skúsenosti.

Lanskú sezónu odohral v kanadskej juniorke a s pozvánkou do reprezentácie vôbec nerátal. V príprave však Vůjtka presvedčil a dostal sa aj na šampionát v Bielorusku. V siedmich zápasoch prihral na tri góly.

Tento rok bojuje o majstrovstvá sveta znova.

Už trénuje na ľade

K národnému tímu sa pripojil v pondelok, spočiatku sa však pripravoval individuálne. V uplynulom období ho totiž trápil zápal svalu v oblasti bedrového kĺbu a nebolo jasné, či vôbec bude môcť zabojovať o nomináciu. Zdá sa však, že z najhoršieho je vonku.

„Stále sa to zlepšuje a podľa posledných správ tam už zápal nie je. Kĺb ma síce stále pobolieva, ale robíme na tom s fyzioterapeutmi a verím, že budem čoskoro v poriadku,“ reagoval.

rewy1_res.jpg

Príchod na reprezentačný zraz. FOTO - TASR

Vo štvrtok šiel prvýkrát na ľad, absolvoval s tímom rozkorčuľovanie pred podvečerným zápasom proti Bielorusku a nemal žiadne výraznejšie ťažkosti. V sobotu by už mal nastúpiť na ďalší prípravný zápas (v Poprade opäť proti Bielorusom).

Skrat v play off

Vlani si Réway povedal, že

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Réway sa už nehanbí. Reprezentácia je najviac, hovorí