Reportérku okradli v priamom prenose. Policajt ju vyzval, aby určila trest

MS vo futbale 2022 v Katare.
MS vo futbale 2022 v Katare. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|22. nov 2022 o 11:10

V Katare bolo dvadsaťsedem stupňov, ale novinári sa triasli od zimy.

BRATISLAVA. Práve robila živú reportáž, spovedala fanúšikov, aj si stihla zatancovať.

Reportérku argentínskej televízie okradli počas živého vstupu, krátko pred štartom úvodného zápasu majstrovstiev sveta v Katare

„Mala som malý batôžtek a v ňom všetky svoje veci. Tancovala som s davom a práve v tej chvíli mi musel niekto otvoriť zips a vziať peňaženku," opisovala reportérka Dominique Metzgerová v rozhovore pre televíziu Tondo Noticias (TN). 

„V tej chvíli som bola v živom vysielaní, sústredila som sa na svoj rozhovor, takže som nedávala pozor. Po skončení reportáže som si chcela kúpiť vodu a zistila som, že nemám peňaženku," dodala Metzgerová.

Spočiatku sa zdalo, že s ňou krádež nikto riešiť nebude. Mužskí príslušníci polície sa s ňou vôbec nechceli baviť a poslali ju na iné oddelenie, kde boli iba ženy.

Nakoniec sa jej ujala policajtka, ktorá jej umožnila krádež nahlásiť. Uistila ju, že páchateľa dolapia, pretože všade majú množstvo kamier.

Výpoveď bola šokujúci zážitok

V snahe potlačiť zločin bolo nainštalovaných v okolí štadiónov 15 – tisíc bezpečnostných kamier s funkciou rozoznávania tvárí.

„Poskytnutie výpovede na polícii bol šokujúci zážitok,“ priznala reportérka Metzgerová. Zo strany polície prišla absolútne nečakaná otázka. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Reportérku okradli v priamom prenose. Policajt ju vyzval, aby určila trest