Reid novým šéfom Celticu Glasgow

SITA|28. sep 2007 o 19:42

GLASGOW, 28. septembra (SITA, AP) - Britský politik John Reid sa stane prvým mužom v škótskom futbalovom klube Celtic Glasgow. Šesťdesiatročný Škót nahradí Briana Quinna po tom, ako na nastávajúcom valnom ...

GLASGOW, 28. septembra (SITA, AP) - Britský politik John Reid sa stane prvým mužom v škótskom futbalovom klube Celtic Glasgow. Šesťdesiatročný Škót nahradí Briana Quinna po tom, ako na nastávajúcom valnom zhromaždení v novembri Quinn oficiálne ukončí svoje pôsobenie v klube.

Člen britskej "Labour party" Reid, ktorý prednedávnom vyhlásil, že sa na najbližších voľbách už nezúčastní, sa začne naplno venovať svojmu novému klubu od 1. októbra. Quinn pôsobil ako člen správnej rady klubu počas jedenástich rokov a neskôr ako predseda osem rokov. Vravel, že roky strávené v Celticu boli to najlepšie, čo sa mu v živote mohlo stať. Počas jeho éry sa Celticu podarilo získať päť titulov v škótskej najvyššej súťaži, štyri pohárové triumfy a tri ligové poháre. Tím bielo-zelených slávil úspech aj v Pohári UEFA, keď v roku 2003 postúpil až do finále. "Vždy som sníval o tom, že sa mi raz podarí streliť gól v Celtic Parku. Nikdy sa mi to nepodarilo, no moja funkcionárska kariéra je to druhé najlepšie, čo sa mi mohlo stať," vyjadril sa Reid.


Nachádzate sa tu:
Domov