Redakčný fanúšik: Slávny Bondrov gól sa nekonal

Slovenskí fanúšikovia ďakovali aj Dánom. Zato, že sme nevypadli.
Slovenskí fanúšikovia ďakovali aj Dánom. Zato, že sme nevypadli. (Autor: TASR )
Diana Schniererová|16. máj 2017 o 16:39

Vďaka tomu, že sa naše fanúšikovské povinnosti skončili predčasne, nám možno paradoxne zvýši čas aj na samotný šport.

BRATISLAVA. Spomínate si na fanúšičku našich hokejistov, ktorá sa v zápase s Dánskom radovala z gólu, inkasovaného do našej bránky?

Namiesto oslavy balia naši fanúšikovia štátne vlajky a vracajú sa domov. Niektorí s pocitom krivdy, že im pred týždňom hneď po prvom – vtedy ešte víťaznom zápase nezahrali Nad Tatrou sa blýska.


Pokojne som mohla byť na jej mieste aj ja - hoci nemám dlhé gaštanové vlasy. Alebo sme sa mohli tešiť dve. V hokeji mám totiž rovnaký „hokej“ ako ona ...

Majstrovstvá sveta sa skončili, zázrak sa nekonal. V Paríži ani v Kolíne nepadol podobný slávny gól, ako bol ten, ktorý vypálil Peter Bondra pred 15 rokmi do ruskej bránky. Nezaznelo dnes už legendárne „Vľavo má Bondru... Tyčka. Góól. Dávame góóól.“

Ten hokej som náhodou videla, spolu s tisíckami ďalších fanúšikov a „fanúšikov“ na bratislavskom námestí. Úplný športový ignorant zase nie som - keď vyhrávame, som na správnej strane. Podobne ako tisícky ďalších.

Končiaci sa hokejový šampionát neumožnil našim fanúšikom búrlivú oslavu víťazstva, nedal voľný priechod národnej hrdosti, nepozdvihol sebavedomie fanúšikov na dlhé nasledujúce mesiace.

Slovensko prehralo aj svoj posledný zápas na MS: fotogaléria

17.5.2017

Namiesto oslavy balia naši fanúšikovia v Paríži a Kolíne štátne vlajky a vracajú sa domov. Niektorí s pocitom krivdy, že im pred týždňom hneď po prvom – vtedy ešte víťaznom zápase nezahrali Nad Tatrou sa blýska.

Nemusí to však byť na škodu veci. Vďaka tomu, že sa naše fanúšikovské povinnosti skončili predčasne, nám možno paradoxne zvýši čas aj na samotný šport. Nie však na ten vysielaný v telke, ale ten aktívne vykonávaný. Lebo hýbať sa je lepšie ako sa na športové výkony iných pozerať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Redakčný fanúšik: Slávny Bondrov gól sa nekonal