Real sa na žreb nespolieha. Ani vlani mu šťastie nepriniesol

Real Madrid si prial kohokoľvek okrem Atlética Madrid. Dočkal sa.
Real Madrid si prial kohokoľvek okrem Atlética Madrid. Dočkal sa. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|15. apr 2016 o 16:21

Z troch možných súperov dostali papierovo najslabšieho. Real Madrid si v semifinále Ligy majstrov zmeria sily s Manchestrom City. Atlético vyzve Bayern Mníchov.

BRATISLAVA. K futbalistom Realu Madrid bol štvrtkový žreb v Nyone zhovievavý. Nenarazia na mestského rivala z Atlética, ktorého už nezdolali šesťkrát v rade a ani na Bayern Mníchov, ktorý je po vypadnutí Barcelony považovaný za najväčšieho favorita súťaže.

„Viem, že Cristiano chcel do semifinále Benficu Lisabon. Ospravedlňujem sa mu za to,“ usmieval sa Guardiola po postupe Bayernu cez portugalský celok. Ronaldo si v semifinále prial práve Benficu, klubu z jeho domoviny. 

Vlani žreb nepomohol

Vo vyraďovacej časti prestížnej súťaže vyradil kráľovský veľkoklub AS Rím a Wolfsburg, ktoré nepatria k európskej špičke.

Podľa futbalových odborníkov dostali aj v semifinále najpriechodnejšieho protivníka. Manchester City pod vedením nových majiteľov síce dvakrát získal anglický titul (2012, 2014), ale už účasť v najlepšej osmičke bola pre neho premiérou.

Naopak Real Madrid postúpil do svojho šiesteho semifinále za sebou. 

„Aj vlani po semifinálovom žrebe všetci hovorili, že máme šťastie, ale Juventus to vyvrátil. V tejto fáze sú už len tí najlepší a na nič sa nespoliehame,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu športový riaditeľ Emilio Butragueňo.

V Lige majstrov spolu hrali len v základnej skupine 2012/2013. Najskôr Real doma zvíťazil 3:2 a v Anglicku remizoval 1:1.

„Vieme, že Real vyhral desaťkrát túto súťaž, ale našim snom je milánske finále,“ uviedol športový riaditeľ City Txiki Begiristain.

Guardiolov Bayern sa stretne s Atléticom Madrid.
Guardiolov Bayern sa stretne s Atléticom Madrid. (Autor: SITA/AP)

Špecifickú príchuť bude mať súboj pre manchesterského trénera Manuela Pellegriniho, ktorý Real viedol v sezóne 2009/2010.

„Nemohol som vtedy s Realom vyhrať Ligu majstrov, lebo sme na to nemali potrebné mužstvo,“ poznamenal.

Favoritom je Bayern

V druhej semifinálovej dvojici na seba narazí chudobnejší z madridského dua Atlético proti Bayernu Mníchov. Oba kluby sa v najprestížnejšej súťaži stretli spolu vo finále v roku 1974. Po remíze 1:1 vyhral opakovaný zápas 4:0 nemecký celok.

Hoci bude Bayern favoritom aj tohto dvojzápasu, nebude to mať s tímom, ktorý vo štvrťfinále vyradil obhajcu trofeje z Barcelony vôbec jednoduché.

Tréner Atlética Diego Simeone vie na každého súpera vymyslieť špeciálnu taktiku.

„Keď vaše auto nie je špičkovej úrovni, musíte nájsť spôsob, ako prepichnúť konkurentovi pneumatiky,“ hovorí Argentínčan, ktorého túžbou je vrátiť Realu Madrid finálovú prehru z roku 2014.

Pep Guardiola by si rád vo svojej poslednej sezóne na lavičke Bayernu pripísal prvý triumf v Lige majstrov. Po nej totiž odchádza do Manchestru City, s ktorým sa pokojne môže stretnúť vo finále tohtoročnej edícii.

Real Madrid dostal Manchester City. Bayern bude čeliť Atléticu Madrid

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real sa na žreb nespolieha. Ani vlani mu šťastie nepriniesol