Real postúpil do finále MS klubov

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. dec 2014 o 22:41

Real v utorok dosiahol svoje 21. víťazstvo v súťažnom zápase v rade.

MARRÁKEŠ. Real Madrid zvíťazil v utorkovom večernom prvom semifinálovom stretnutí na futbalových majstrovstvách sveta klubov FIFA v Maroku nad mexickým klubom Cruz Azul jednoznačne 4:0 a vybojoval si miestenku v sobotňajšom finále tohto turnaja.

"Nebol to zase úplne ľahký zápas. Casillas patril k našim najlepším hráčom, to hovorí samo za seba. Mal niekoľko výborných zákrokov a zlikvidoval penaltu," povedal tréner Carlo Ancelotti, ktorý vychválil aj Cristiana Ronalda.

Ten síce gól nedal, ale prezentoval sa dvoma asistenciami. "Nie je dôležitý len pre jeho góly. Teraz pripravil dva góly. Bol efektívny a hral pre spoluhráčov," dodal kouč Realu.

Cruz Azul si gól aj zaslúžil a veľmi blízko bol k nemu v druhom polčase, keď Pablo Barrera peknou strelou trafil žrď Casillasovej brány.

"Sú naozaj jeden fantastický tím. Majú kapacity skórovať proti vám kedykoľvek a z akejkoľvek situácie. Skúsili sme hrať najlepšie ako vieme, no bolo to ťažké," povedal tréner mexického klubu Luis Fernando Tena.

Pre Real jedinou zlou správou je svalové zranenie autora prvého gólu Sergia Ramosa, ktoré ho zrejme vyradí z finále.

Real v utorok dosiahol svoje 21. víťazstvo v súťažnom zápase v rade. Znova teda zlepšil vlastný národný rekord. Pri svojej jedinej predchádzajúcej účasti na MS klubov v roku 2000 obsadil úradujúci šampión Ligy majstrov štvrté miesto.

Druhé semifinále obstarajú v stredu od 20.30 h SEČ na rovnakom mieste argentínske San Lorenzo a novozélandský FC Auckland City. Finále je na programe v sobotu tiež v Marrákeši, opäť o 20.30 h. Zápas o tretie miesto sa začne na tom istom štadióne o tri hodiny skôr.

Cruz Azul - Real Madrid 0:4 (0:2)

Góly: 15. Sergio Ramos, 36. Benzema, 50. Bale, 72. Isco

Ďalší program XI. majstrovstiev sveta klubov (časy sú v SEČ):

17. decembra:

O 5. miesto: ES Sétif (Alž.) - Western Sydney Wanderers (Aus.) / Marrákeš (17.30)

Semifinále: San Lorenzo (Arg.) - Auckland City (N. Zél.) / Marrákeš (20.30)

20. decembra:

O 3. miesto: Cruz Azul (Mex.) - zdolaný z druhého semifinále / Marrákeš (17.30)

Finále: Real Madrid (Šp.) - víťaz druhého semifinále / Marrákeš (20.30)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Real postúpil do finále MS klubov