Rasizmus je neprípustný, ale Ronaldo by neodchádzal. Blatter však pochválil Boatenga

SITA|7. jan 2013 o 21:08

Ronaldo a Blatter zhodli na tom, že odchod z trávnika rasizmus nevyrieši. Blatter však uznal, že Boatengovo gesto bolo odvážne.

ZÜRICH. Portugalského krídelníka v službách španielskeho futbalového klubu Real Madrid Cristiana Ronalda šokovalo rasistické správanie fanúšikov štvrtoligovej talianskej Aurory Pro Patria 1919 na adresu ghanského stredopoliara Kevina-Princea Boatenga z AC Miláno počas minulotýždňového prípravného zápasu.

Nie je však zástancom odchodu z trávnika ako riešenia, ktoré aplikovali hráči 7-násobného európskeho klubového šampióna.

"Myslím si, že také prejavy fanúšikov by už naozaj mali byť iba minulosťou. Je to neskutočné a neprípustné. Ide len o futbal a ľudia by nemali vnášať na štadióny nevraživosť tohto typu. Mali by sme všetci žiť v mieri," povedal Cristiano Ronaldo, ale zároveň podotkol: "Je to veľmi individuálna záležitosť a téma na osobné rozhodnutie. Nikomu neupieram právo na postoj. Podľa mňa však nemôžete len tak odísť z ihriska. S takýmito incidentmi si treba poradiť inak."

Prezident FIFA však ocenil odvahu Boatenga.

"Keď hráč odíde z ihriska, pretože ho rasisticky urážajú, ako to urobil Boateng, je to silný a odvážny signál. Spôsob ako povedať, že to už zašlo ďaleko," agentúra Reuters citovala Blattera.

Šéf FIFA však tiež zdôraznil, že takéto gesto celý problém nevyrieši. "Z dlhodobého hľadiska to nie je riešenie. Musíme nájsť iné spôsoby. Futbal nemôže rozdeľovať ľudí," pokračoval Blatter.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Rasizmus je neprípustný, ale Ronaldo by neodchádzal. Blatter však pochválil Boatenga