Rapid Viedeň potvrdil rozhovory s Karhanom

SITA|12. jún 2007 o 15:28

VIEDEŇ 12. júna (SITA) - Rekordér v počte štartov za slovenskú futbalovú reprezentáciu (84 vystúpení, 12 gólov) i nemecký tím VfL Wolfsburg v I. bundeslige (173 zápasov, 9 presných zásahov) Miroslav Karhan ...

VIEDEŇ 12. júna (SITA) - Rekordér v počte štartov za slovenskú futbalovú reprezentáciu (84 vystúpení, 12 gólov) i nemecký tím VfL Wolfsburg v I. bundeslige (173 zápasov, 9 presných zásahov) Miroslav Karhan je v hľadáčiku klubu Rapid Viedeň. Pre rakúsky internetový portál Sportnet to v rámci začiatku letnej prípravy 31-násobného domáceho majstra na novú sezónu prezradil športový riaditeľ zeleno-bielych Alfred Hörtnagl: "Nie sú to žiadne klebety. Mali sme už viacero rozhovorov - to môžem potvrdiť. Najbližšie dva či tri dni by mali priniesť rozhodnutie."

Čoskoro 31-ročný defenzívny stredopoliar M. Karhan (nar. 21. júna 1976 v Šulekove) sa 19. mája aj oficiálne v rámci stretnutia záverečného 34. kola najvyššej nemeckej dlhodobej súťaže proti Werderu Brémy, na ktorý nenastúpil, po šiestich rokoch rozlúčil s "vlkmi" a odvtedy si hľadá pôsobisko. Skloňovaný bol aj jeho slovenský "srdcový" klub Spartak Trnava. Paradoxom bola skutočnosť, že bývalý hráč Hlohovca, spomenutej Trnavy, ale aj Betisu Sevilla a Besiktasu Istanbul odišiel z Volkswagen-Areny najmä pre viaznutie komunikácie s trénerom Klausom Augenthalerom, ktorého napokon odvolali v rovnaký deň. Karhan nahlas uvažoval o zmene pôsobiska už od zimy. Aj pre problémy s ľavým kolenom sa počas sezóny 2006/2007 prezentoval iba dvanásťkrát a z toho trikrát absolvoval celý zápas. "Chcem zostať v Nemecku," vyhlásil v máji na margo svojej futbalovej i civilnej budúcnosti a pripustil vtedy kontakty s viacerými tímami z I. aj II. bundesligy.

Ako je známe, z viedenského Rapidu, ktorý v T-Mobile Bundeslige 2006/2007 obsadil 4. priečku, na sklonku uplynulej sezóny zhodne zamierili inam stopér či defenzívny stredopoliar Jozef Valachovič (do už druholigového rakúskeho klubu ASK trenkwalder Schwadorf) a štítový záložník Peter Hlinka (do nemeckého druholigového mužstva FC Augsburg).


Nachádzate sa tu:
Domov