Bielorusko opustí elitnú kategóriu, nepomôže mu už ani prípadná výhra nad Slovenskom

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. máj 2018 o 00:00

Bieloruskí hokejisti podľahli Rakúsku.

MS v hokeji 2018, A-skupina (Kodaň):

Rakúsko - Bielorusko 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Góly: 5. Viveiros, 31. Komarek (Unterweger), 35. Raffl (Komarek), 40. Zwerger (Ulmer).

Rozhodcovia: Ohlund (Švéd.), Rantala (Fín.) - Oliver (USA), Vanoosten (Kan.), vylúčení: 5:4, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 7370 divákov

Rakúsko: Starkbaum - Altmann, Ulmer, Unterweger, Schumnig, Viveiros, Peter, Schlacher - Ganahl, Hundertpfund, Schneider - Raffl, Komarek, Hofer - Zwerger, Rauchenwald, Haudum - Spannring, Obrist, Woger

Bielorusko: Karnauchov (35. Trus) - Vorobej, Falkovskij, Lisovec, Chenkel, Korobov, Ustinenko - Linglet, Šarangovič, Platt - Gavrus, Razvadovskij, Kislij - Materuchin, Kovyršin, Pavlovič - Demkov, Kitarov, Drozd

KODAŇ. Hokejisti Bieloruska zostúpia do A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta. V sobotňajšom zápase svetového šampionátu v Dánsku prehrali s Rakúskom 0:4, v tabuľke sú naďalej bez bodu a už sa nemôžu odpútať z poslednej ôsmej priečky kodanskej A-skupiny.

V záverečnom vystúpení si v utorok zmerajú sily so Slovenskom (16.15). Rakúšania nastúpia už s istotou záchrany v pondelok proti Čechom (20.15 h).

Hlasy po stretnutí:

/zdroj: IIHF/

Bernhard Starkbaum, brankár Rakúska: "Bielorusi boli v prvej tretine riadne silní, mali k dispozícii niekoľko presilových hier, ale naše bránenie bolo excelentné. Zblokovali sme veľa striel, odviedli sme plno čiernej roboty. Obetovali sme sa za tím a za Rakúsko, vďaka tomu sme to dosiahli."

Alexander Kitarov, útočník Bieloruska: "Chceli sme zvrátiť vývoj zápasu, ale za stavu 0:4 je to nesmierne ťažké, najmä keď sa nám nedarilo strelecky. Rakúšania iba bránili, vyhadzovali puky a preskupovali sa pri každej príležitosti. Ani raz nám nedali šancu na obrat."

Online prenos: Rakúsko - Bielorusko (MS v hokeji 2018, A-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2017/2018
12.05.2018 o 16:15
Rakúsko
4:0
(1:0, 3:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Bielorusko
Prehľad
Góly a asistencie: 5. Viveiros, 31. Komarek (Unterweger), 35. M. Raffl (Komarek), 40. Zwerger (S. Ulmer). Rozhodca: Ohlund (SWE), Rantala (FIN) – Oliver (USA), Vanoosten (CAN).
Prenos
Tretia tretina už žiadny presný zásah nepriniesla a tak Rakúsko vyhráva nad Bieloruskom pomerom 4:0! To teda znamená, že Rakúsko môže oslavovať udržanie sa medzi elitou a Bielorusko po 13 rokoch opúšťa elitnú kategóriu MS! Oba tímy majú k dispozícii ešte jedno stretnutie, ale to už nebude pre oba tímy nič znamenať. Rakúsko využilo tri presilovky a to bolo základom tohto dôležitého stretnutia, aj keď Bielorusko nepodalo zlý výkon, ale gól sa mu streliť nepodarilo.

S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Dnešný program MS v hokeji ešte pokračuje, všetky zápasy vám samozrejme ponúkneme. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj.
Koniec zápasu.
59:43
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Alexander Pavlovič – 2 min., hrubosť).
59:21
Do jednej šance sa ešte dostal Materuchin, ale jeho zakončenie boli zblokované do bezpečia. Rakúsko už môže oslavovať zotrvanie medzi elitou.
58:01
Ohlásené boli posledné dve minúty tretej tretiny a tak aj tohto zápasu!
57:11
importantRakúsko mohlo navýšiť svoje vedenie! Schlacher sa dostal do rýchleho úniku na bieloruskú bránku, ale jeho strela skončila len na tyčke!
56:46
importantTo si však ešte bude musieť Starkbaum tvrdo vybojovať! Lisovec sa dostal k puku a pretlačil sa až pred rakúskeho brankára, ale v páde poslal puk len do jeho betónov.
56:17
Razvadovskij sa natlačil pred rakúsku bránku, ale Starkbaum si dobre pokryl priestor a puk za svoj chrbát nepustil. Rakúsky brankár je čoraz bližšie k čistému kontu.
55:10
Rakúsko má puk na svojich hokejkách a pohodlne kontroluje záver tohto stretnutia. Bielorusko sa už ani moc nesnaží a napádanie súperovej rozohrávky.
54:16
Momentálne má teda Rakúsko na svojom konte 4 body a Bielorusko 0. Obe reprezentácie majú k dispozícii ešte jeden zápas, ale ten už pre nich teda nič znamenať nebude.
53:45
Rakúsky brankár zasiahol dobre aj pri strele Šarangoviča. Táto časť hry patrí Bielorusku, ale na osude stretnutia to nič nemení. Zápas sa prakticky len dohráva.
52:19
Aj Bielorusko sa dostáva ešte do zakončenia na súperovu bránku, ale Starkbaum má dnes nakročené k čistému kontu.
51:31
Tento prechod do útoku Rakúsku nevyšiel a je z toho len zakázané uvoľnenie. Bielorusko sa tak dostáva do útočného pásma.
51:10
Rakúsko sa však ešte dostáva k útočnom výpadom a snaží sa pridať ešte nejaký ten gól. Brankár Starkbaum sa snaží udržať si čisté konto z tohto zápasu.
50:03
Dostávame sa už do záverečnej časti tohto zápasu. Rakúsko vyhráva 4:0 a už to teda vyzerá, že o osude tohto stretnutia je rozhodnuté a Bielorusko sa bude musieť s elitnou kategóriou rozlúčiť.
49:02
importantLisovec bol v ďalšej šanci! Po dobrej prihrávke sa pred bránkou Rakúska dostal do zakončenia, ale puk napálil len do brankára Starkbauma, ktorý hu úspešne prerušil. Bielorusko tak získava buly v útočnom pásme.
47:52
Rakúsko hrá v plnom počte!
47:10
Neujala sa ani strela od modrej v podaní Lisovca, Rakúsko sa tak znova oslobodzuje.
46:52
Polovička z tejto početnej výhody je preč, opäť Bielorusko nič zaujímavého nevymyslelo. Rakúsko sa bráni úspešne a náskok 4:0 je aj naďalej v platnosti.
46:10
Znova má Bielorusko problém sa usadiť v útočnom pásme, Rakúsko dostáva puk ďaleko od svojej bránky.
45:52
Vylúčenie v tíme Rakúsko (Patrick Peter – 2 min., podrazenie).
45:31
Do zakončenia sa však ešte dostávajú aj reprezentanti Rakúska. Hunderpfund pokus z bekhendu však Trus vytlačil do bezpečia. Útočné výpady sa tak postupne striedajú na oboch stranách.
44:38
Pekne sa pred rakúsku bránku uvoľnil Lisovec, ale jeho strelu pokryl Strakbaum svojim betónom. Tlak Bieloruska stále narastá, Rakúsko už má pri bránení menšie problémy.
43:27
Stále sa Bielorusko drží v útočnom pásme, ale náskok súpera je už vysoké. Snáď teda ešte niečo zaujímavého do konca zápasu uvidíme.
43:08
Bielorusko sa ešte tlačí do zakončenia, ale ani strela od Ustinenka sa neujala. Rakúsko sa tak ešte musí brániť, ale pri súčasnom stave mu to vôbec vadiť nemusí.
42:47
Rakúsko hrá v plnom počte!
42:19
Ani strela od Platta nebola úspešná, z uhla poslal puk mimo troch žrdí rakúskej bránky. Presilovka Bieloruska sa tak už bude krátiť.
41:18
Razvadovskij sa dostal k strele, ale brankár Starkbaum sa však presunul a puk vyrazil do bezpečia. Následne sa Rakúsko dokázalo oslobodiť.
41:06
Bielorusko má v početnej výhode šancu na strelenie gólu a ešte ako tak sa vrátiť do zápasu. Rakúsko sa však úspešne bráni a posiela puk do bezpečia.
40:47
Vylúčenie v tíme Rakúsko (Konstatnin Komarek – 2 min., podrazenie).
40:15
Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhralo Bielorusko. Rakúsko sa však rýchlo zmocnilo puku a snaží sa hrať v pásme svojho súpera.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
V druhej tretine sme videli jasnú prevahu Rakúska. Bielorusko hralo až trikrát v oslabení a inkasovali tri góly! Rakúsko teda vyhráva po dvoch tretinách 4:0 a zdá sa už byť o osude tohto dôležitého zápasu rozhodnuté.

Posledná tretia tretina sa začne približne o 17:55!
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:37
39:37
goalRakúsko dalo gól!

Tretia využitá presilovka reprezentácie Rakúska! Bielorusko opäť nezvládlo túto hru v početnej nevýhode, presnú prihrávku na svoju hokejku dostal DOMINIC ZWERGER, ktorý si ešte vylepšil pozíciu a presnou strelou do hornej časti bránky zvyšuje náskok Rakúska na 4:0!
Asistencia: Stefan Ulmer.
39:16
Rakúsko hrá teda ďalšiu presilovku, ak ju nevyužije, tak si ju prenesie do tretej tretiny.
39:01
Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
38:47
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Jevgenij Lisovec – 2 min., hákovanie).
38:31
Bielorusko sa po zisku puku okamžite snaží o prechod do útočného pásma, ale Rakúsko dobe bráni svoje územie a tak súpera k ničomu nepúšťa. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne samotný záver druhej tretiny.
37:58
Predsa len sa ešte vedúci celok dostáva aj do útoku, Altmannova strela bola zrazená na ochrannú sieť. Nasleduje tak prerušenie hry a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
36:57
Rakúsko sa však nemá kam ponáhľať a snaží sa čo najdlhšie udržať puk na svojich hokejkách. Bielorusko sa snaží o vysoké napádanie, ale to k ničomu nevedie.
35:49
Bielorusko sa ešte snaží útočiť, ale ich situácia je už veľmi zložitá. Bielorusko je teraz prakticky na pokraji vypadnutia z elitnej kategórie, tento zápas už vyzerá byť stratený.
34:53
importantVynikajúci zákrok Trusa! Bieloruský brankár mal ihneď po svojom príchode do bránky veľa práce, ale strelu od Schneidera dokázal úspešne pokryť a ešte ako tak drží svoj tím nad vodou.
34:38
changeStriedanie v tíme Bielorusko: z ihriska odchádza Michail Karnauchov, prichádza Vitalij Trus.
34:38
34:38
goalRakúsko dalo gól!

Rakúšania využívajú svoju druhú presilovku v tomto zápase a tak sa dostávajú do vedenia 3:0! Rakúsko sa znova dobre usadilo v útočnom pásme, puk sa dostal na autora druhého gólu Komareka, ktorý sa odhodlal k strele z rovnakej pozície ako pri druhom góle, jeho pokus za Karnauchov chrbát úspešne tečoval MICHAEL RAFFL.
Asistencia: Konstatnin Komarek.
34:06
Puk sa dostáva do stredného pásma, takže Bielorusko si môže na chvíľu vydýchnuť.
33:42
Rakúsko získava presilovú hru a má tak šancu na definitívne rozhodnutie tohto zápasu. Bielorusko sa však bráni úspešne a súpera k svojej bránke nepúšťa.
33:32
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Stepan Faľkovskij – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
33:07
Bielorusko sa ešte snaží v závere druhej tretiny niečo nebezpečné vymyslieť, ale Rakúsko hrá pozorne oboma smermi a tak svojho súpera do šancí nepúšťa.
32:47
Rakúsko sa však nesústredilo len na bránenie a postupne sa takisto dostáva do útočného pásma. Bielorusko sa tak musí mať na pozore aj v defenzíve.
31:49
To sú už teda komplikácie pre Bielorusko. Stále však ostáva ešte celá tretia tretina a táto záverečná časť druhého dejstva. Rakúsko je však momentálne vo výhodnejšej pozícii.
30:38
30:38
goalRakúsko dalo gól!

Rakúsku sa podarilo využiť prvú presilovku v tomto zápase a dostáva sa tak do vedenia 2:0! Bielorusko sa síce bráni v početnej nevýhode úspešne, ale pri veľkom tlaku dostal puk tesne pred bránku na svoju hokejku KONSTATNIN KOMAREK a presnou strelou prekonáva Karnauchov popod rameno. Bieloruský brankár mal úplne zakrytý výhľad.
Asistencia: Clements Unterweger.
29:55
Znova sa však Bielorusko dokázalo oslobodiť a tak Rakúsko zakladá ďalší útok spoza svojej bránky.
29:43
K zakončeniu na bieloruskú bránku sa dostal Viveiros, ale obrana súpera puk tečovala do bezpečia. Rakúsko však ostáva usadené v útočnom pásme.
29:32
Svoju prvú presilovku v polovici zápasu získava Rakúsko. Jeho súper sa však ihneď po buly dokázal oslobodiť a tak sa Rakúsko musí prebíjať do útočného pásma.
29:22
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Geoff Platt – 2 min., nedovolené bránenie).
28:16
Stále však pokračuje tlak Bieloruska, ale Rakúsko úspešne odoláva a teraz svojho súpera do zakončenia na bránku nepúšťa. Hra sa teda odvíja v obrannom pásme Rakúska.
27:42
importantStrakbaum je hrdinom svojho tímu! Rakúsky brankár teraz chytil hneď tri veľké šance súpera a hlavne tá Kovyršinova volala po góle, ale Starkbaum úspešne zasiahol ramenom a puk tečoval nad svoju bránku. Bielorusko je už zúfalé, márne hľadá recept na prekonanie súperovho brankára.
27:06
Rakúsko v plnom počte!
27:03
Ďalšie presné strely na rakúsku bránku však už neprichádzajú a vyzerá to, že to už Rakúsko ustojí a prečká úspešne aj tretie oslabenie.
26:12
Linglet však už teraz pálil veľmi nebezpečne a Starkbaum mal čo robiť, aby puk vyrazil do bezpečia. Bielorusko je tak stále usadené v útočnom pásme.
26:06
Polovička z presilovky už uplynula, Bielorusko má stále problémy sa usadiť v útočnom pásme. Rakúsko si tak drží svoje tesné vedenie o jeden gól aj naďalej.
25:26
Bielorusko má však problémy sa dostať do útočného pásma, Rakúsko sa tak znova bráni v početnej nevýhode úspešne.
25:06
Vylúčenie v tíme Rakúsko (Martin Schumnig – 2 min., podrazenie).
25:02
importantĎalšia zaujímavá príležitosť pre Bielorusko! Razvadovskij síce mieril opäť len do brankára Starkbauma, ale bol faulovaný a tak si Bielorusko zahrá presilovku.
24:07
A opäť tak sledujeme tlak Bieloruska. Šarangovič sa dostal k puku a vyskúšal to zaujímavou strelou na Starkbauma, ale ten včas spojil svoje betóny a puk do bránky nepustil.
23:09
importantVeľká šanca Bieloruska! Lisovec sa dostal k strele od modrej, brankár Starkbaum vyrazil puk pred seba a ten sa tak dostal na hokejku Demkova, ktorý však nedokázal z dobrej pozície vyrovnať stav zápasu!
22:53
Sledovali sme tlak zo strany Rakúska, ale napokon sa táto reprezentácia k ničomu nedostala a Bielorusko vyváža puk preč od svojej bránky.
22:14
Tento útočný výpad Rakúska však zastavuje ofsajd. Hra sa teda presťahuje do stredného pásma, obra hry sa už teda vyrovnáva.
21:49
Postupne sa však do hry už dostáva aj Rakúsko, takže si Bielorusko musí dávať pozor pred svojou bránkou. Stav je teda stále 1:0 v prospech Rakúska.
21:06
No a podobne o malú chvíľu pochodil aj Pavlovič, ktorého strela boa zrazená na ochranu sieť. Tlak Bieloruska však bude pokračovať ďalej, máme sa tak zrejme v tomto zápase ešte na čo tešiť.
20:37
K strele na rakúsku bránku sa dostal Platt, ale strieľal z uhla a tak puk skončil len za bránkou. Bielorusko však začalo druhú tretinu veľmi aktívne.
20:10
Druhá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, po vyhratom buly sa do útočného pásma dostáva Bielorusko.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
Skončila sa prvá tretina tohto zápasu, v nej sme napokon videli jeden gól. Do zápasu vstúpilo lepšie Bielorusko, ale Rakúsko sa dostalo v 5. minúte do vedenia 1:0 po nešťastnom vlastnom góle súpera. Po tomto momente sa hra vyrovnala a oba tímy sa dostávali k útočným výpadom. Bielorusi mali k dispozícii aj dve presilovky, ale Rakúsko sa úspešne ubránilo a tak po prvej tretine vyhráva 1:0!

Druhá tretina sa začne približne o 17:03!
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:01
Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
18:57
Rakúsko hrá v plnom počte!
18:22
importantSledovali sme výborné nahodenie puku na bránku od Vorobeja, rakúsky brankár vyrazil puk len pred seba a tak sa k dorážke dostal Šarangovič, ale ten netrafil odkrytú časť bránky!
18:06
Teraz sa však už Bielorusko usadilo pred rakúskou bránkou a tak dostáva svojho súpera pod veľký tlak. Rakúsko tak ešte zrejme čakajú krušné chvíle.
17:57
Ani táto početná výhoda Bielorusko zatiaľ nevychádza, Rakúsko sa bráni úspešne a posiela puky do bezpečia.
17:05
Bielorusko hrá tak v krátkej dobre už druhú presilovku. K strele sa dostal teraz Pavlovič, ale jeho strela bola zblokovaná do bezpečia. Rakúsko sa tak oslobodzuje.
16:57
Vylúčenie v tíme Rakúsko (Stefan Ulmer – 2 min., držanie).
16:38
Dopredu sa dostala reprezentácia Bieloruska, Lisovec po dobrej prihrávke vyslal na bránku súpera strelu príklepom, ale Starkbaum puk vyráža do bezpečia.
15:46
No a Rakúsko sa po ubránení oslabenia opäť púšťa do útočenia. Woger sa dostal na dostrel bieloruskej bránky, Karnauchov však úspešne zasiahol. Rakúsko tak získava buly v útočnom pásme, príde však ešte reklamná prestávka.
15:34
Rakúsko hrá v plnom počte!
15:06
Pavlovič poslal puk na Voorbeja, ale jeho strela bola zrazená do roho klziska. Presilovka Bieloruska sa už pomaly bude končiť, až teraz v jej závere sa Bielorusom podarilo zatlačiť súpera.
14:20
A nepodarilo sa mu to ani teraz, Rakúsko sa bráni úspešne a posúva puky do bezpečia. Zatiaľ teda Bielorusku táto početná výhoda nevychádza.
13:46
Bielorusko tak už rozbehlo svoju prvú presilovku v tomto zápase a usadilo sa tak už v útočnom pásme. Zatiaľ sa však posledný celok tejto skupiny k strele nedostal.
13:34
Vylúčenie v tíme Rakúsko (Patrick Obrist – 2 min., nedovolené bránenie).
13:10
Do útočného pásma sa po dlhšej dobe dostalo aj Bielorusko a nebezpečne vypálil na bránku súpera Platt. Bude sa však vylučovať na strane Rakúska, ale Bielorusku je ponechaná výhoda.
12:03
Haudum sa dobre natlačil pred bránku súpera, ale jeho zakončenie z bekhendu už nijak úspešné nebolo. Karnauchov tak prerušuje hru a Rakúsko získava buly v útočnom pásme.
11:29
V tejto fáze hry je lepšie Rakúsko. Sledujeme však zápas ako na hojdačke a stať sa môže čokoľvek. Pred nami je dostatok času a pre oba tímy je toto stretnutie veľmi dôležité.
11:10
Rakúsko sa usadilo v útočnom pásme, ale zatiaľ tento celok brzdia nepresné prihrávky. Dôležité však pre reprezentáciu Rakúska je, že sa hra drží ďalej od jej bránky.
10:48
Aj naďalej však sledujeme útočné výpady na oboch stranách. Oba tímy si uvedomujú vážnosť tohto stretnutia, zatiaľ však moc neriskujú a snažia sa všetko hrať na istou.
10:25
importantMohlo to byť 2:0! Rakúsko sa prebojovalo do útočného pásma, po výbornej prihrávke sa sám pred bieloruskou bránkou ocitol Haudum, ale jeho strela skončila na hornej tyčke!
09:51
Hra sa už začína prelievať z jednej strany na druhú, oba tímy sa prezentujú streleckými pokusmi. Uvidíme teda, čo všetko nám ešte prvá tretina ponúkne, zatiaľ v zápase o záchranu vyhráva Rakúsko 1:0!
08:06
Lisovec sa natlačil pred rakúsku bránku a Starkbaum musel hneď dvakrát zasahovať. Bielorusko tak získava ďalšie buly v útočnom pásme, ale nasledovať ešte bude reklamná prestávka.
07:21
Postupne sa však už do útočného pásma dostáva aj Rakúsko. Bielorusko si teda musí dávať pozor aj v defenzíve, pretože druhý inkasovaný gól by už znamenal väčšie komplikácie.
06:16
importantA opäť sledujeme tlak Bieloruska! Pred bránku Rakúska dostal výbornú prihrávku Platt, ale jeho strelu Starkbaum vyráža do bezpečia! Bielorusko je stále usadené v útočnom pásme.
05:10
Bielorusko sa však určite nevzdáva, má pred sebou ešte dostatok času. Rakúsku môže naopak tento moment pomôcť, pretože do zápasu vstúpilo veľmi zle a strelený gól im môže dodať dostatok síl.
04:14
04:14
goalRakúsko dalo gól!

Veľká smola na strane Bieloruska! Rakúsko sa po prvýkrát v zápase dostalo do útočného pásma, od modrej čiary prišlo slabé nahodenie na bránu od LAYNEHO VIVIEROSA, puk vyrazil brankár Karnauchov pred seba a jeho spoluhráč Korbov si ho nešťastne vrazil do vlastnej bránky – 1:0!
Bez asistencie.
03:43
Tento útok reprezentácie Bieloruska zastavil ofsajd. Rakúsko sa ešte stále nedostalo poriadne do útočného pásma a od úvodu stretnutia sa musí len brániť.
03:05
K ďalšej strele na bránku sa dostal Drozd, ale puk skončil len na obrancoch Rakúska, ktorý ho následne vyhadzujú na zakázané uvoľnenie. Bielorusko tak bude môcť pokračovať vo svojom tlaku.
02:21
Aktívnejším dojmom pôsobí v úvode prvej tretiny stále Bielorusko. Razvadovskij sa natlačil pred rakúsku bránku a donútil tak Starkbauma prerušiť hru. Bude sa vhadzovať po pravici rakúskeho brankára.
01:28
Bielorusko bolo pomerne dlho pri puku a držalo sa aj v útočnom pásme. Nahodenie na bránku však nič zaujímavého neprinieslo a pri puku je tak už Rakúsko.
00:26
Sledovali sme prvé zakončenie na bránku, postaralo sa o ňu Bielorusko. Lingletova strela však skončila na betóne brankára Starkbauma. Rakúsko je však stále pod menším tlakom.
00:15
Prvá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla. Buly vyhralo Rakúsko, ktorému však nevyšiel rýchly prechod do útočného pásma a tak je už pri puku reprezentácia Bieloruska.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne!

Rakúsko odohrá toto stretnutie v červených dresoch, Bielorusko zvolilo bielu sadu dresov.
Príjemné sobotné popoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi reprezentáciami Rakúska a Bieloruska už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Tento zápas je pre obe reprezentácie veľmi dôležitý, pretože oba tímy bojujú o udržanie sa v elitnej kategórii. Bielorusko zatiaľ nezískalo ani bod a tak je na poslednom mieste, Rakúsko má na konto však len jeden bod a tak sa nachádza o priečku vyššie. Kto vyhrá toto stretnutie tak sa výrazne priblíži k záchrane. Z pozície rozhodcov povedú tento zápas páni Ohlund (SWE), Rantala (FIN) – Oliver (USA), Vanoosten (CAN). Royal Arena v Kodani je tak už na toto stretnutie pripravená, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
Úvodné zostavy:

Rakúsko: Starkbaum (Madlener) – Altmann, S. Ulmer, Unterweger, Schumnig (A), Viveiros, Peter, Schlacher – Ganahl (A), Hundertpfund (C), Schneider – M. Raffl, Komarek, Hofer – Zwerger, Rauchenwald, Haudum – Spannring, Obrist, Woger

Bielorusko: M. Karnauchov (Trus) – Vorobej, Faľkovskij, Lisovec, Chenkeľ, Korobov (A), Ustinenko – Linglet, Šarangovič, Platt – Gavrus, Razvadovskij, Kislyj – Materuchin, Kovyršin, Pavlovič (C) – Levša, Suško, Demkov – Kitarov (A), Drozd

Rozhodca: Ohlund (SWE), Rantala (FIN) – Oliver (USA), Vanoosten (CAN)
Vážení športoví priatelia, vítam vás pri druhom zápase z deviateho hracieho dňa. Sily si v ňom zmerajú výbery Rakúska a Bieloruska. My si zápas priblížime priamo z kodanskej Royal Areny.

Rakúsko má na svojom konte päť odohraných zápasov, avšak s katastrofálnou bilanciou. Všetkých päť totiž prehralo. Má len jeden bod za prehru po predĺžení.

V prospech Rakúšanov nehovorí ani fakt, že majú druhý najnižší počer strelených a zároveň najviac inkasovaných gólov v rámci skupiny A. Rozhodne by sa teda skóre v pomer 6:26 chváliť nemali.

Nominácia Rakúska na majstrovstvá sveta:

Brankári: David Kickert (Vienna Capitals, EBEL), David Madlener (Klagenfurt, EBEL), Bernhard Starkbaum (Salzburg, EBEL)

Obrancovia: Dominique Heinrich, Layne Viveiros (obaja Salzburg, EBEL), Martin Schumnig, Steven Strong (obaja Klagenfurt, EBEL), Mario Altmann (Linz, EBEL), Patrick Peter (Vienna Capitals, EBEL), Markus Schlacher (Villach, EBEL), Clemens Unterweger (Graz, EBEL), Stefan Ulmer (Lugano, NLA)

Útočníci: Alexander Cijan, Lukas Kainz, Alexander Rauchenwald (všetci Salzburg, EBEL), Fabio Hofer, Brian Lebler, Patrick Spannring (všetci Linz, EBEL), Manuel Ganahl, Thomas Hundertpfund (obaja Klagenfurt, EBEL), Peter Schneider (Vienna Capitals, EBEL), Daniel Woger (Graz, EBEL), Lukas Haudum (Malmö, SHL), Konstantin Komarek (Karlskrona, SHL), Patrick Obrist (Kloten, NLA), Michael Raffl (Philadelphia Flyers, NHL), Dominic Zwerger (Ambri-Piotta, NLA)

Keď ale hovoríme o zlých výsledkoch, vynechať nemôžeme ani Bielorusko. To je na tom totiž ešte horšie, z piatich zápasov nezískalo ani jeden bod. Skóre 4:25 to jasne naznačuje. Bielorusi neprežívajú rozhodne vydarený turnaj.

Nominácia Bieloruska na majstrovstvá sveta:

Brankári: Ivan Kuľbakov (Quad City, ECHL), Vitalij Trus (Grodno, BXL), Michail Karnauchov (Molodečno, BXL)

Obrancovia: Stepan Faľkovskij (Ontario, AHL), Vladimir Denisov (SaiPa Lappeenranta, Liiga), Roman Ďukov (Karaganda, VHL), Dmitrij Korobov, Kristian Chenkeľ, Jevgenij Lisovec (všetci Dinamo Minsk, KHL), Nikita Ustinenko (Junosť Minsk, BXL), Pavel Vorobej (Červená hviezda Kchun-lun, KHL)

Útočníci: Pavel Razvadovskij (Junosť Minsk, BXL), Jevgenij Kovyršin, Alexander Pavlovič, Charles Linglet, Alexander Kitarov, Jegor Šarangovič, Sergej Drozd (všetci Dinamo Minsk, KHL), Arťom Demkov, Alexander Materuchin (obaja Soligorsk, BXL), Geoff Platt (CSKA Moskva, KHL), Maxim Suško (Owen Sound, OHL), Arťom Kislyj, Arťom Levša (Grodno, BXL), Artur Gavrus (Molodečno, BXL)
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bielorusko opustí elitnú kategóriu, nepomôže mu už ani prípadná výhra nad Slovenskom