Nadal získal v Ríme už svoj ôsmy titul, v dramatickom finále zdolal Zvereva

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. máj 2018 o 19:31

Duel na istý čas prerušil dážď.

RÍM. Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal víťazom v dvojhre na turnaji ATP World Tour Masters 1000 v Ríme, v nedeľňajšom stretnutí finále triumfoval nad druhým nasadeným obhajcom titulu Nemcom Alexandrom Zverevom za 126 minút 6:1, 1:6, 6:3.

Skúsený Španiel získal v Ríme už rekordný ôsmy titul. Ma profiokruhu dosiahol už 78. singlové prvenstvo.

Vďaka triumfu na rímskom podujatí sa znovu posunie v pondelok na prvé miesto počítačového rebríčka pred Švajčiara Rogera Federera. "Po prerušení hral oveľa rýchlejšie a agresívnejšie ako ja," zhodnotil Zverev.

Rím - finále:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Alexander Zverev (2-Nem.) 6:1, 1:6, 6:3

"Môj prvý triumf v Ríme v roku 2005 patrí medzi najkrajšie spomienky. Získať znovu tento pohár po toľkých rokoch je pre mňa niečo výnimočné," povedal Nadal po súboji dvoch najlepších antukárov v tejto sezóne.

Španiel predtým uspel na turnajoch v Monte Carle a v Barcelone, Zverev triumfoval v Mníchove a Madride. Nadal vylepšil bilanciu s Nemcom na 5:0. "Gratulujem, Rafa. Si veľký šampón a znovu si to dokázal. Si najlepší hráč na antuke, aký tu kedy bol," zložil súperovi kompliment Zverev.

Dvadsaťjedenročný Zverev sa už sústredí na Roland Garros v Paríži (27. mája - 10. júna).

"Nebol som ďaleko od toho, aby som zdolal Nadala na antuke vo finále v Ríme a verím, že si dobrú formu prenesiem aj do Francúzska. Rafa tam bude favorit, o tom niet pochýb. Našťastie, som v opačnej časti pavúka," skonštatoval rodák z Hamburgu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal získal v Ríme už svoj ôsmy titul, v dramatickom finále zdolal Zvereva