Nadal získal v Monte Carle rekordný jedenásty titul, vo finále zdolal Nišikoriho

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. apr 2018 o 16:33

Španielsky tenista nemal so svojím súperom výraznejšie problémy.

MONTE CARLO. Španielsky líder svetového rebríčka a obhajca trofeje Rafael Nadal zvíťazil za 94 minút 6:3, 6:2 nad Japoncom Kei Nišikorim v nedeľňajšom finále dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex v monackom Monte Carle.

Tridsaťjedenročný ľavoruký Malorčan Nadal získal svoj jedenásty titul v kniežatstve, čo je absolútny rekord tzv. otvorenej éry, a zostane na čele singlového renkingu k 23. aprílu pred Švajčiarom Rogerom Federerom.

Nadal od sezóny 2017 má na konte okrúhlych desať primátov z Barcelony aj parížskeho grandslamového Roland Garros - zhodne tiež na antuke (v katalánskej metropole sa predstaví budúci týždeň).

Monte Carlo - finále:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Kei Nišikori (Jap.)

6:3, 6:2 za 94 minút

Druhý v tomto smere je spomenutý Federer s desiatimi prvenstvami na tráve v Halle.

Nadal získal svoj 31. titul z podujatí ATP Masters 1000 a osamostatnil sa na čele historických štatistík, o jeden triumf menej má Srb Novak Djokovič.

Z Monte Carla si Nadal odnáša 1000 bodov do renkingu a prémiu 935 385 eur pred zdanením. Svetovému rebríčku bude kraľovať už dovedna 171. týždeň a v tomto smere sa posunie na šiestu priečku pred Američana Johna McEnroa (170).

V kariére oslávil 76. turnajové víťazstvo, z toho 54. na antuke. Zároveň na svojom obľúbenom povrchu ťahá sériu tridsiatich šiestich víťazných setov. Pre Nadala to bol iba druhý tohtosezónny turnaj po zranení bedra vo štvrťfinále Australian Open.

Dvadsaťosemročný Nišikori neuspel ani vo svojom štvrtom finále v rámci Masters 1000. Predtým podľahol Nadalovi v Madride 2014, Djokovičovi o dva roky neskôr v Miami a Toronte. Napriek nezdaru v Monte Carle ho môže tešiť aspoň 600 bodov do rebríčka a prémia 458 640 eur brutto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal získal v Monte Carle rekordný jedenásty titul, vo finále zdolal Nišikoriho