Puyol bude chýbať Barcelone dva mesiace

Carles Pyuol
Carles Pyuol (Autor: SITA/AP)
SITA|3. okt 2012 o 14:59

Stopér Barcelony si v zápase s Benficou Lisabon vykĺbil lakeť a pauzovať bude osem týždňov.

MADRID. Carles Puyol si nezahrá futbal dva mesiace. Kapitán tímu nešťastne dopadol na ľavú ruku v utorňajšom súboji 2. kola G-skupiny na ihrisku Benficy Lisabon v Lige majstrov 2012/2013.

Pri nekoordinovanom páde si vykĺbil lakeť a táto zdravotná indispozícia ho vyradí na približne osem týždňov. Tridsaťštyriročný stredný obranca má v poslednej dobe smolu, duel v Lisabone bol pre neho prvý po zranení kolena. Puyol to však vzal ako profesionál, nerobí si zo zranenia ťažkú hlavu a v stredu ráno sa už objavil v tréningovom centre FCB.

"Dobrý deň! Slnko raz zase vyjde. Ďakujem vám všetkým za odkazy. Objímam vás!" napísal na Twitteri Carles Puyol. Ten si nezahrá v nedeľňajšom El Clásico proti Realu Madrid a trénerovi katalánskeho mužstva Titovi Vilanovovi nebude s veľkou pravdepodobnosťou k dispozícii ani ďalší tradičný člen stopérskej dvojice Gerard Piqué, ktorý sa zranil pred dvoma týždňami. V strede defenzívy zrejme dostanú príležitosť Argentínčan Javier Mascherano, ktorý bol pôvodne stredopoliar, a nová akvizícia z FC Arsenal Alex Song, rovnako bývalý defenzívny záložník. Ďalšou alternatívou sú mladíci v kádri "blaugranas" - 21-ročný Marc Bartra alebo 22-ročný Andreu Fontas.

"Vždy som tvrdil, že Barcelona má problém v strede obrany. Musíme sa s tým vyrovnať. Riešili sme to tak, že sme pretransformovali hráčov z iných postov na stopérov, ale to je len dočasné. Tento dlhodobý problém musíme zvládnuť inak. Budeme viac využívať mladých hráčov," povedal po utorňajšom stretnutí proti Benfice Vilanova.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Puyol bude chýbať Barcelone dva mesiace