Pohoršená je aj ministerka. Francúzska federácia začne vyšetrovať PSG kvôli rasizmu

Futbalisti PSG.
Futbalisti PSG. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. nov 2018 o 14:34

Kluboví skauti nelegálne profilovali etnický pôvod mladých hráčov.

PARÍŽ. Francúzska futbalová federácia (FFF) vyhlásila, že jej etická rada sa bude zaoberať politikou náboru nových hráčov klubu Paríž St. Germain po tom, čo sa zistilo, že kluboví skauti nelegálne profilovali etnický pôvod mladých hráčov.

Federácia tvrdí, že rada bude mať právo požiadať disciplinárnu komisiu francúzskej ligy, aby vstúpila do konania, akonáhle skončí prebiehajúce vyšetrovanie.

Francúzsky televízny program "Envoye Special" v spolupráci s investigatívnou platformou Mediapart odhalili, že klub z hlavného mesta Francúzska prehliadol šikovného futbalového mladíka kvôli farbe jeho pleti.

Po vyšetrovaní založenom na dokumentoch od ďalšej platformy Football Leaks Mediapart tvrdí, že 17-ročný stredopoliar Yann Gboho, ktorý hrá za výber Francúzska do 18 rokov, bol ignorovaný klubom, keď mal 13 rokov a vedenie klubu sa snažilo kryť ľudí zahrnutých v škandále.

PSG priznal, že v rokoch 2013 až 2018 boli použité formy s nezákonným obsahom. Odmietol však zodpovednosť za vykonávanie tejto politiky.

Ministerka športu Roxana Maracineanuová vyjadrila svoje pohoršenie pri odhaleniach, zatiaľ čo prezidentka Ligue 1 Nathalie Boy de la Tourová, uviedla, že takéto praktiky sú neprijateľné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Pohoršená je aj ministerka. Francúzska federácia začne vyšetrovať PSG kvôli rasizmu