Proti Rusom možno aj Višňovský, rozhodne sa pred zápasom

Ľubomír Višňovský (vľavo) a Marián Gáborík na tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie.
Ľubomír Višňovský (vľavo) a Marián Gáborík na tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie. (Autor: TASR)
TASR|3. máj 2011 o 12:24

Višňovský chce proti Rusku hrať. Či nastúpi v poslednom zápase základnej A-skupiny, sa rozhodne dve hodiny pred zápasom.

BRATISLAVA. Obranca Ľubomír Višňovský sa pripravuje na utorňajší večerný zápas slovenských hokejistov na MS v Bratislave. Proti Rusku s ním však realizačný tím počíta len s čiastkovými úlohami, ktoré by posilnili šance na zisk bodov, ktoré si tímy prenášajú do osemfinálovej E-skupiny.

Definitíva má padnúť dve hodiny pred duelom a to z rozhodnutia samotného hráča. S Višňovským sa počíta ako s hlavným "quarterbackom" počas početných výhod, s potenciálom na ďalšie úlohy, ak by sa cítil zdravotne v poriadku.

Najproduktívnejšieho obrancu základnej časti NHL trápi rameno, ktorého doliečenie si podľa jeho slov vyžaduje viac času.

"Rozprával som sa s Ľubom, chce hrať. Prvotne s ním počítame do presiloviek, možno jedno-dve striedanie navyše. Je to na ňom, on nám na striedačke povie, či môže viac, alebo nie," opísal situáciu 10 hodín pred zápasom kouč Glen Hanlon.

V súboji proti Rusku (20.15 h) nastúpia Slováci s rovnakými útočnými formáciami ako v nedeľu proti Nemecku. "Hrali sme dobre a vytvorili sme si množstvo gólových šancí. Problémom bola koncovka, ale to nie je v zložení formácií, preto ich meniť nebudem,“ uviedol Hanlon.

Napriek problémovej zdravotnej situácii sa vedenie slovenského tímu rozhodlo zariskovať a zabrať posledné miesto na súpiske hráčom Anaheimu Ducks. Po zápase s Ruskom bude možné napísať ďalšie dve mená k 3 brankárom 7 obrancom a 13 útočníkom. Tréner Hanlon potvrdil, že do kádra zrejme pribudne Martin Cibák a čaká sa na obrancu zo štvrťfinálovej série play off NHL (Chára-Meszároš).

Osemfinále je pre oba tímy už istotou, ale Rusko - Slovensko bude aj súbojom, ktorý ukáže, či si Slováci môžu trúfať aj na ďalšie svetové hokejové veľmoci. Ak chce slovenský tím pomýšľať na vytúžené štvrťfinále, bez ohľadu na zápas s Ruskom bude musieť zdolať minimálne jedného z dvojice Fínsko, Česko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Proti Rusom možno aj Višňovský, rozhodne sa pred zápasom