Prorok Borbély. Vznikne Linekerova antitéza, Nemci turnaj nevyhrajú, veštil

Ladislav Borbély.
Ladislav Borbély. (Autor: ARCHÍV SME - Tomáš Benedikovič)
Zoran Boškovič|8. júl 2016 o 11:40

Slovenskému odborníkovi vyšla väčšina prognóz, o ktorých hovoril pred majstrovstvami Európy.

BRATISLAVA. Nemecko patrilo k hlavným favoritom európskeho šampionátu vo Francúzsku, podľa odborníkov i stávkových kancelárií malo byť jedným z najvážnejších kandidátov na zisk majstrovského titulu.

Nie však pre Ladislava Borbélyho, šéfa Únie futbalových trénerov Slovenska a zároveň spolukomentátora RTVS. Ten pred šampionátom v rozhovore pre SME na otázku, kto je preňho favoritom na titul, odvetil:

"Bývalý slávny anglický futbalista Gary Lineker povedal - vo futbale hrá proti sebe 22 hráčov a na konci vždy zvíťazí Nemecko. Keď vychádzam z tejto tézy, bude to určite Nemecko. Avšak vyhrať po svetovom šampionáte aj ten európsky bude veľmi náročné a nie som si istý, či na to Nemci majú formu. Naopak, myslím si, že vznikne Linekerova antitéza – Nemci tento turnaj nevyhrajú.“

Jeho slová sa naplnili, Nemecko v semifinále prehralo s Francúzskom 0:2 a na turnaji končí.

Borbély takisto úspešne predpovedal postup Slovenska zo základnej skupiny do osemfinále. Vyšli mu aj prognózy týkajúce sa ďalších tímov. Okrem Španielska. Ako jeden z mála odborníkov však predpovedal úspech Portugalska.

"Juhoeurópske krajiny sa prejavujú mnohými negatívnymi vlastnosťami ako simulovanie, agravácia a podobné futbalové perverznosti. Napriek tomu si myslím, že Portugalsko a Španielsko dosiahnu výborný výsledok,“ predpovedal slovenský odborník ešte pred turnajom.

"Vzhľadom na to, že budú hrať doma, tak by mohli ísť ďaleko Francúzi, ktorí majú veľmi silné mužstvo," vravel Borbély.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Prorok Borbély. Vznikne Linekerova antitéza, Nemci turnaj nevyhrajú, veštil