Známa britská organizácia hľadá šampióna. Adeptov majú prihlásiť cez mail

Promotéri Cage Warriors smerujú za veľkú mláku.
Promotéri Cage Warriors smerujú za veľkú mláku. (Zdroj: Instagram/cagewarriors)
Adrián Mečiar|19. máj 2021 o 11:50

Promotéri sa rozhodli expandovať za veľkú mláku.

SAN DIEGO. Organizácia Cage Warrios patrí medzi stálice svetovej scény. Britskí promotéri si počas 20-ročnej histórie vybudovali stabilnú pozíciu ligy, v ktorej zápasia najväčšie európske talenty.

Veď z Cage Warriors vzišli také mená ako Conor McGregor, Michael Bisping alebo Gegard Mousasi, teda šampióni UFC či Bellatoru.

Predstavil sa tam tiež Slovák Ivan Buchinger, ktorý dokonca vyhral titul v ľahkej váhe. 

Hľadá sa nový šampión

Teraz plánujú v tejto organizácii so sídlom v Londýne opäť posunúť do hry opasok, ktorý predtým držali len traja muži.

Inauguračný titul poloťažkej váhy v roku 2005 získal Michael Bisping. Ten sa po troch úspešných obhajobách prepracoval do UFC, kde dokráčal až k opasku.

V Cage Warriors spoznala táto divízia ďalšieho šampióna až po dvanástich rokoch. Karl Moore ale vzápätí ihneď uvoľnil opasok, keďže podpísal kontrakt s Bellatorom.

Doteraz posledný držiteľ titulu, Modestas Bukauskas, v roku 2019 opasok obhájil, no aj on následne odišiel do UFC.

Promotéri chcú po dvoch rokoch znova obsadiť uvoľnený titul v hmotnostnej kategórii s limitom do 93 kilogramov.

Trochu netradične však hľadajú najmä amerických bojovníkov, ktorí nemajú v rámci organizácie na konte ani jeden duel.

„Chcem požiadať všetkých trénerov či manažérov, ktorí veria, že majú vo svojom klube budúceho šampióna Cage Warriors, aby nás kontaktovali na mailovú adresu cwcalifornia@cagewarriors.com.

Máme tu voľný pás poloťažkej divízie. Chceli by sme ho prenechať dvojici Američanov, ktorí by o jeden z najžiadanejších opaskov mimo UFC bojovali prvého augusta v San Diegu,uviedol prezident organizácie Graham Boylan, ktorého slová citoval novinár Ariel Helwani.

Nový šampión, ktorý by mal podľa predstáv promotérov pochádzať zo Spojených štátov, potom bude neskôr tento rok obhajovať titul buď na domácej pôde v USA, alebo v Európe.

Netradičné riešenie súvisí s expanziou

Tento krok môže prekvapiť z viacerých dôvodov. Organizácie nezvyknú ponúkať tituly bojovníkom, ktorí nemajú s ich značkou žiadnu históriu.

Prípadne, zväčša si promotéri sami vytipujú zápasníkov, ktorí majú podľa ich názoru postačujúcu kvalitu pre miestenku v takomto prestížnom súboji.

Cage Warriors sa navyše roky sústreďuje na európsky trh. Hľadanie amerického šampióna ale súvisí s expanziou do Spojených štátov.

Organizácia má za cieľ presadiť sa za veľkou mlákou. Tento rok sú podľa Daily Express v pláne dva galavečery v kalifornskom San Diegu. V oboch prípadoch pôjde o open-air podujatia s kapacitou 500 divákov.

Na začiatku roku 2022 sa šou vráti do arén a do programu pridáme tiež ďalšie americké štáty. Vybudujeme si americkú súpisku a týchto bojovníkov zaradíme do našich plánov,“ povedal Boylan pre britský denník.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Známa britská organizácia hľadá šampióna. Adeptov majú prihlásiť cez mail