Prokurátor požiadal o väzbu pre šéfa Fenerbahce

Aziz Yildirim
Aziz Yildirim (Autor: AP)
SITA|8. júl 2011 o 19:57

Turecký prokurátor v piatok požiadal súd o väzbu šéfa šampióna tamojšej najvyššej futbalovej súťaže Fenerbahce Istanbul Aziza Yildirima za ovplyvňovanie zápasov.

Európska futbalová únia požaduje od Turkov, aby do 15. júla nahlásila meno účastníka tretieho kola kvalifikácie Ligy majstrov.

ISTANBUL.

V piatok o tom informovali miestne televízne spoločnosti. Podľa nich je možné, že klub dokonca dodatočne príde o titul. Vo väzbe je už celkovo 25 podozrivých, polícia vyšetruje aj ďalších.

Turecké kluby sa chystajú na novú sezónu, ale pre vyšetrovanie sú v neistote. Nový ligový ročník sa v Turecku začne už o mesiac, ale niektorým klubom hrozí pri preukázaní previnení aj vylúčenie z tureckej najvyššej súťaže. Akcie Fenerbahce už klesli o tretinu.

Turecký premiér Tayyip Erdogan, veľký fanúšik Fenerbahce, požiadal o rýchle vyšetrenie celého prípadu. Podľa jeho slov môže aféra poškodiť medzinárodný obraz krajiny.

Európska futbalová únia (UEFA) požaduje od Turkov, aby do 15. júla nahlásila meno účastníka tretieho kola kvalifikácie Ligy majstrov. Vo Fenerbahce pôsobí aj slovenský krídelník Miroslav Stoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Prokurátor požiadal o väzbu pre šéfa Fenerbahce