Prípad Tévez zrejme skončí na arbitráži

SITA|26. sep 2008 o 20:40

Prípad účinkovania argentínskeho futbalového reprezentanta Carlosa Téveza v klube West Ham United bude mať zrejme dohru na Športovom arbitrážnom súde (CAS). Londýnsky ...

LONDÝN. Prípad účinkovania argentínskeho futbalového reprezentanta Carlosa Téveza v klube West Ham United bude mať zrejme dohru na Športovom arbitrážnom súde (CAS). Londýnsky klub skompletizoval pred dvoma rokmi transfer hráča, ktorý v súčasnosti už háji farby Manchestru United, napriek tomu, že jeho odchod na "ostrovy" nebol oprávnený.

Keby Tévez v tom čase neposilnil West Ham, v Premier League by sa na jeho úkor mohol zachrániť Sheffield United. Argentínsky útočník svojím gólom v poslednom ligovom kole sezóny 2006/07 v zápase proti Manchestru United rozhodol o tom, že Londýnčania si zachovali prvoligovú príslušnosť, zatiaľ čo Sheffield vypadol z Premier League. Ten požaduje 30 miliónov ako odškodné za stratu príjmu z televíznych prenosov či poklesu cien hráčov. Disciplinárna komisia už uznala, že Tévez v drese "kladivárov" nastupoval neoprávnene. Funkcionári West Hamu porušili pravidlá, keď o príchod Téveza a jeho reprezentačného kolegu Javiera Mascherana do Londýna požiadali tretiu stranu a nie klub, v ktorom mali hráči v tom čase platné zmluvy - brazílsky Corinthians.

Predstavitelia "kladivárov" chcú nechať prípad prešetriť na Športovom arbitrážnom súde. Generálny sekretár CAS Matthieu Reeb však uviedol, že sa tak stane len v prípade, že s touto možnosťou budú súhlasiť aj funkcionári Sheffieldu United.

Nachádzate sa tu:
Domov