Priaznivý žreb pre ženy ŠKP, v 3. kole Pohára EHF proti Hellasu

SITA|13. okt 2009 o 12:14

Hádzanárky ŠKP Bratislava sa v 3. kole Pohára EHF žien stretnú s holandským tímom Omni SV Hellas. Rozhodol o tom utorkový žreb vo viedenskom sídle EHF.

VIEDEŇ/BRATISLAVA.

Úradujúci slovenský šampión začne cestu za postupom do osemfinále v domácom prostredí. Prvý zápas je na programe 31. októbra alebo 1. novembra, odveta v Holandsku o týždeň neskôr 7. alebo 8. 11. 2009.

"To nie je zlé," zareagoval pre agentúru SITA kouč ŠKP Štefan Katušák, keď sa dozvedel meno najbližšieho súpera v európskej pohárovej súťaži.

Bratislavčanky prešli do Pohára EHF z Ligy majstrov, v ktorej sa im nepodarilo kvalifikovať do základnej skupinovej fázy (na kvalifikačnom turnaji II. fázy v Trenčíne obsadili nepostupové 3. miesto).

Pri žrebovaní figurovali medzi nasadenými družstvami v prvom koši a ich potenciálnymi protivníkmi z druhého koša boli napríklad aj Randers (Dán.), Elche (Šp.), Le Havre (Fr.), Nimes (Fr.) Leverkusen (Nem.), Békéscsaba (Maď.), Alcoa (Maď.), Bergen (Nór.), Baia Mare (Rum.) či Krasnodar (Rus.). Osud bol tentoraz k slovenskému zástupcovi priaznivo naklonený.

"Vzhľadom na to, akí silní súperi sa nám mohli ujsť, sme dostali prijateľného súpera. Určitou našou nevýhodou je, že začíname doma, preto sa musíme zodpovedne pripraviť, aby nás hádzanárky Hellasu nezaskočili," poznamenal bratislavský tréner.

ŠKP má skúsenosti s holandskými družstvami, pred necelými dvoma týždňami si Katušákove zverenky poradili na kvalifikačnom turnaji LM v Trenčíne so šampiónom z Amsterdamu 27:25.

Omni SV Hellas sídli v meste Haag. Jeho hráčky majú úspešne za sebou už dve kolá Pohára EHF 2009/2010. V prvom vyradili cyperský A.C. Latsia (50:17 a 34:21) a v druhom si až nečakane hladko poradili s rakúskym McDonald´s Wr. Neustadt (36:23 a 38:22).

"Holanďanky by som rozhodne nepodceňoval. Po týchto dosiahnutých výsledkoch sa musíme mať na pozore. Ťažko povedať, akú kvalitu má momentálne Wiener Neustadt, ale ten výrazný gólový rozdiel vzbudzuje rešpekt. Pokúsime sa získať čo najviac informácií. Verím, že nám Rakúšania vyjdú v ústrety," zakončil svoje úvahy Š. Katušák.

Pohár EHF žien - 3. kolo (prvé zápasy 31. 10./1. 11. - 7./8. 11. 2009):

ŠKP Bratislava (SR) - Omni SV Hellas (Hol.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Priaznivý žreb pre ženy ŠKP, v 3. kole Pohára EHF proti Hellasu