Prežijeme prvé kolo a jeho ľavačku, potom bude zápas náš, myslí si Cerroneho tréner

Adrián Mečiar|3. jan 2020 o 01:00

Cerroneho tréner prezradil, čo bude pre jeho zverenca kľúčové v zápase s Conorom McGregorom. „Budeme musieť mať oči otvorené," hovorí Jafari Vanier.

Cerroneho tréner prezradil, čo bude pre jeho zverenca kľúčové v zápase s Conorom McGregorom. „Budeme musieť mať oči otvorené," hovorí Jafari Vanier.

Málokto z bojovníkov, ktorí nikdy nedosiahli na opasok šampióna, zanechali v UFC takú stopu ako Donald Cerrone. Populárny "Cowboy" je aktuálne na prvom mieste rebríčka z hľadiska počtu duelov v rámci UFC (33, delené prvé miesto spoločne s Jimom Millerom, pozn. red.), no z jeho historických zápisov vyčnievajú najmä rekordy v počte víťazstiev (23) a ukončení pred limitom (16). 

Veterán s celkovo 50 súbojmi na konte zanechal na scéne naozaj výraznú stopu. Cerrone je navyše veľmi špecifickou osobnosťou, ktorá fanúšikov často baví aj svojimi kúskami a počinmi mimo pletivo oktagonu. "Cowboy" nezostáva svojej prezývke nič dlžný, čo referujú jeho adrenalínové výlety a zážitky z „BMF ranča".

Cerrone sa však zatiaľ ani zďaleka nemieni poberať na športový dôchodok a naďalej chce zveľaďovať stopu, ktorú po sebe zanechá v klietke. Hoci neuspel vo svojich dvoch posledných dueloch, aj vo veku 36 rokov má čo ponúknuť. Veď v rankingu ľahkej váhy stále patrí k absolútnej špičke. A už čoskoro ho dokonca čaká najväčší zápas kariéry. V hlavnom zápase UFC 246 sa stretne s hviezdnym Conorom McGregorom, najznámejším zápasníkom v dejinách zmiešaných bojových umení.

O tomto dueli sa hovorilo dlhšie. Po prvý raz ešte pred piatimi rokmi. Možnosť uskutočnenia tohto duelu sa pred pár mesiacmi stala reálnejšia a vzájomného zápasu sa napokon dočkáme v úvode roku 2020.

Zatiaľ čo z McGregorovho tábora kolujú zvesti o životnej forme, Cerroneho tím sa týmito údajnými informáciami príliš neznepokojuje. "Cowboy" má toho za sebou dosť natoľko, aby ho podobné reči nerozhodili a sústredil sa iba na svoju prípravu. A tá by vraj mala vyzerať tak isto, ako tie predošlé.

Samozrejme, ohľadom taktiky je azda každý zápas iný. To priznáva aj Cerroneho tím, ktorý sa ale vôbec netají tým, čo bude pre "Cowboya" kľúčové. Cerroneho tréner wrestlingu Jafari Vanier v dokumentárnom seriáli pre Amazon Prime tvrdí, že to McGregor by mal mať pred zápasom väčšie obavy. On totiž podľa neho má len jednu zbraň, kdežto Cerrone má bohatý arzenál a viacero možností, ako doviesť duel do víťazného konca.

„My sa potrebujeme sústrediť len na prvé kolo a jeho ľavačku. Má skutočne dobré štarty do zápasov," povedal Vanier. „Ešte nikdy ste nevideli Cowboya spomaliť v akomkoľvek zápase, jemu sa to jednoducho nestáva. Conor vydrží tak kolo, kolo a pol. Potom je unavený. Jeho ľavačka viac nie je taká nebezpečná, footwork zmizne, má ťažké ruky. Nie je to žiadne tajomstvo."

Cerroneho tím teda verí, že pozorná obrana v prvých minútach zápasu môže byť kľúčom k úspechu. „Budeme musieť mať oči otvorené, naozaj si budeme musieť dať pozor na to prvé kolo. Ak to zvládneme, ten večer bude náš," dodal Vanier. 

Je pravda, že McGregor mal viackrát problémy v zápasoch, ktoré neukončil v úvodných minútach. Na druhú stranu, Cerrone je zas známy tým, že nemá práve ideálne začiatky zápasov. Neraz sa dostal do tempa až v neskorších fázach súbojov. Preto bude zaujímavé sledovať, ako sa vysporiada s povestnou ľavačkou Conora McGregora v prvom kole ich duelu, ktorý sa odohrá v Las Vegas.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prežijeme prvé kolo a jeho ľavačku, potom bude zápas náš, myslí si Cerroneho tréner