Prezidenti Barcelony vypovedali na súde kvôli prestupu Neymara

Brazílsky útočník Neymar.
Brazílsky útočník Neymar. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. feb 2016 o 13:38

Vedenie FCB naďalej tvrdí, že Neymarov prestup z FC Santos stál Kataláncov 57,1 milióna eur.

MADRID. Súčasný i bývalý prezident katalánskeho futbalového klubu FC Barcelona sa postavili v pondelok pred súd v Madride, kde čelili otázkam o údajných nezrovnalostiach týkajúcich sa prestupu Neymara na Nou Camp z FC Santos ešte v roku 2013.

Brazílsky útočník by mal so svojím otcom a agentom v jednej osobe vypovedať na súde v utorok.

Prezident "Barcy" Josep Bartomeu a jeho predchodca Sandro Rosell museli odpovedať na otázky sudcu Joseho de la Matu, ktorý vyšetruje sťažnosť brazílskej investičnej skupiny DIS.

Tá sa cíti byť poškodená konaním predstaviteľov Barcelony a Neymara, ktorí podľa nej nezverejnili celú transferovú čiastku za hráča.

DIS mala dostať 40 percent z odstupného, no inkasovala menšiu čiastku, pretože strany údajne úmyselne zatajili prestupovú sumu.

Úradujúci španielsky a európsky majster a jeho šéfovia opakovanie odmietli tieto obvinenia.

Neymar je oporou FC Barcelona.

Vedenie FCB naďalej tvrdí, že Neymarov prestup z FC Santos stál Kataláncov 57,1 milióna eur. Santos oficiálne obdržal platbu 17,1 mil. eur, zvyšných 40 miliónov dostala spoločnosť, ktorú vlastní Neymarov otec.

Neskoršie vyšetrenia v Španielsku však ukázali, že Barcelona minula až 83,3 milióna eur, aby získala brazílskeho reprezentanta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Prezidenti Barcelony vypovedali na súde kvôli prestupu Neymara