Na MS vyzvú Anglicko či Francúzsko. Slováci sú aj tak favoriti skupiny

Anglickí reprezentanti v malom futbale.
Anglickí reprezentanti v malom futbale. (Autor: malyfutbal.sk)
Sportnet|27. okt 2023 o 12:00

Pozrite si vizitky súperov Slovenska v skupine F na MS v malom futbale 2023.

RAS AL KHAIMAH. Slovenskú reprezentáciu v malom futbale čakajú druhé majstrovstvá sveta v histórii. Slováci sa predstavia v skupine F, kde boli vyžrebovaní spolu s Anglickom, Francúzskom a Albánskom.

MS v malom futbale nesprevádza až taká dlhá história. Prvý svetový šampionát mužov v tomto športe sa uskutočnil v roku 2015 v USA a práve domáci reprezentanti ho ovládli po triumfe 5:3 nad Mexikom.

Mexiko bolo porazeným finalistom aj na MS 2017 v Tunisku, kde vtedy vyhrali českí reprezentanti 3:0. V Austrálii 2019 sa to už Mexičanom na tretí pokus podarilo a vo finále zdolali Brazíliu 4:0.

MS v malom futbale 2023

Stanica RTVS Šport odvysiela priame prenosy z 36 zápasov, vrátane všetkých, ktoré odohrá slovenská reprezentácia.

Všetky duely Slovenska nájdete vo forme textových ONLINE prenosov aj na Sportnet.sk.

Všetky výsledky a tabuľky nájdete na tomto odkaze >>>

Pôvodne sa turnaj mal konať v roku 2021, no pre pandémiu Covid-19 bol štvrtý ročník presunutý na rok 2023 a to aj s druhou účasťou Slovákov.

V roku 2019 slovenskí reprezentanti postupne zdolali Japonsko (6:0), remizovali s Tuniskom (1:1) a vyhrali nad Kostarikou (4:0).

Svoju skupinu ovládli, keď získali sedem bodov a v osemfinále na penalty zdolali Moldavsko 4:3. Vo štvrťfinále im však stopku vystavili budúci finalisti z Brazílie (1:2).

Pozrite si vizitky súperov Slovenska v základnej skupine F na MS v malom futbale 2023.

TV program: Kde sledovať MS v malom futbale 2023?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Albánsko v pozícii nebezpečného outsidera

Albánsko bolo do skupiny F vyžrebované zo štvrtého výkonnostného koša. Albánska reprezentácia v malom futbale sa na svetom šampionáte predstaví premiérovo. Základ tímu tvoja hráči MFC Prestige.

Albánska reprezentácia sa predstavila po prvýkrát na vrcholnom podujatí v roku 2018, kde si zahrali na EMF EURO v Kyjeve.

Na európskom šampionáte nepostúpili zo skupiny, keď v konkurencii Bosny a Hercegoviny, Kazachstanu, Bulharska a Írska obsadili štvrtú priečku. Na svoje konto si pripísali tri body za víťazstvo 2:0 nad Írskom.

Albánci sa predstavili aj v roku 2022 na EMF EURO v Košiciach. Tam nepostúpili síce zo skupiny, ale odohrali tri tesné a vyrovnané zápasy. V skupine sa stretli so Španielskom, Rumunskom a Azerbajdžanom.

Albánski reprezentanti v malom futbale.
Albánski reprezentanti v malom futbale. (Autor: malyfutbal.sk)

Na svoje konto si pripísali jeden bod, keď dokázali remizovať so Španielskom 0:0. Potom nestačili na Rumunsko, ktorému podľahli 1:3 a s neskorším majstrom z Azerbajdžanu prehrali tesne 0:1.

Obsadili tak štvrté miesto. V príprave na svetový šampionát sa stretli s Kosovom, ktoré zdolali 1:0 a taktiež odohrali zápas s miestnym tímom Ulcinj, s ktorým remizovali 3:3.

Anglicko už so Slovenskom vysoko prehralo

Z tretieho koša bolo do našej skupiny vyžrebované Anglicko. Anglický národný tím sa predstavil aj v roku 2019 na svetom šampionáte v Austrálii, kde obsadil konečné 25. miesto.

V roku 2019 sa Angličania predstavili v skupine s Maďarskom, Saudskou Arábiou a Afganistanom. V skupine obsadili štvrté miesto. V skupine získali iba jeden bod za remízu 3:3 so Saudskou Arábiou.

Anglickí reprezentanti v malom futbale.
Anglickí reprezentanti v malom futbale. (Autor: malyfutbal.sk)

Angličania sa taktiež predstavili na EMF EURO 2022 v Košiciach. Anglickí hráči ovládli na košickom EURO svoju skupinu, keď si dokázali poradiť s Izraelom 2:1.

Zdolali taktiež Grécko 1:0 a prehrali 2:1 s Kazachstanom. V osemfinále sa cesta Anglicka na EURO skončila, keď vypadli s Českom po prehre 1:0.

Slovensko sa s Anglickom stretlo dvakrát. Raz v roku 2019 na EMF Nations Games v Galante, kde sa zrodila remíza 1:1 a druhýkrát v tomto roku tiež v rámci rovnakého podujatia, keď si naši reprezentanti pripísali vysoké víťazstvo 5:0.

Francúzsko vyzve Slovákov premiérovo

Francúzsko bolo vyžrebované do skupiny F z druhého koša. Slovensko sa s Francúzmi stretne 31. októbra a pre oba tímy pôjde o záverečné vystúpenie v základnej skupine.

Francúzsko sa predstavilo na MS v roku 2017, ktoré sa konali v Tunisku. Vtedy obsadili 8. miesto. V základnej skupine obsadili tretie postupové miesto.

Zdolali Argentínu vysoko 7:0, remizovali s Austráliou 3:3 a prehrali s Českom 7:0. V 8-finále si poradili s Ruskom, keď sa rozhodlo až v penaltách, keďže sa v riadnom hracom čase zápas skončil výsledkom 0:0.

Francúzski reprezentanti v malom futbale.
Francúzski reprezentanti v malom futbale. (Autor: malyfutbal.sk)

Vo štvrťfinále sa ich púť svetovým šampionátom skončila, keď vypadli po prehre 4:3 so Senegalom.

Francúzi sa predstavili taktiež v Košiciach na EMF EURO. Tam sa ich cesta skončila vo štvrťfinále, keď vypadli po prehre 3:1 s Bulharskom. Informuje malyfutbal.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Na MS vyzvú Anglicko či Francúzsko. Slováci sú aj tak favoriti skupiny