Tatran si na Slovensku zatiaľ hrá svoju súťaž. Súperov doma drví, no v Európe to bude o inom

Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov.
Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|20. nov 2023 o 12:00

Mužstvo Tatrana Prešov sa pozitívne naladilo na dva domáce zápasy v európskej súťaži.

PREŠOV. Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión hrá zatiaľ „vlastnú“ súťaž. Tatran Prešov tróni Niké Handball Extralige.

Z doterajších jedenástich stretnutí desať vyhral dvojciferným gólovým rozdielom. Akurát v druhom extraligovom kole zvíťazil v Považskej Bystrici „len“ o jeden gól.

V Košiciach niečo odskúšali ja na Islanďanov

Aj v ostatom extraligovom kole prešovskí hádzanári pokračovali vo víťaznom ťažení. Vo východniarskom derby zvíťazili na pôde HK Košice presvedčivo 35:21.

Mužstvo Tatranu Prešov sa tak pozitívne naladilo na dva domáce zápasy 3. kola Európskeho pohára EHF proti islandskému UMFA Afturelding 24. a 26. 11. 2023 od 18. hodiny v Tatran handball arene.

Čupryna nestriedal, Cvitkovič len na sedmičky

Extraligové derby v Košiciach mal Prešov podľa očakávaní pod kontrolou od samotného úvodu. Do prestávky si hostia vypracovali osemgólový náskok, ktorý po nej ešte zvýšili.

V dresoch Tatranu sa v druhom polčase dostali na ihrisko aj mladí hádzanári.

Na druhej strane, s výnimkou dvoch sedmičiek, slovenský reprezentačný gólman Igor Čupryna svojho chorvátskeho kolegu Maria Cvitkoviča medzi žrde nepustil.

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR)

„Nie je to prvý zápas, ktorý som v podstate odchytal sám. Mario Cvitkovič mal v ostatnom čase menší zdravotný problém. Keďže Tatran čakajú dva domáce dôležité zápasy Európskeho pohára, tak v ostatných troch extraligových dueloch sa šetril a do brány prišiel akurát na niektoré sedmičky. Proti islandskému súperovi i ja verím, že bude už stopercentne v poriadku,“ mienil Igor Čupryna.

Aj v generálke na Európsky pohár v Košiciach familiárne prezývaný „Čupa“ patril oporám svojho tímu.

Už v úvode sa predviedol tromi výbornými zákrokmi a i v ďalšom priebehu bol pre domácich kanonierov neľahkou prekážkou.

„Každý zápas je síce vždy iný, ja sa však na každý jeden pripravujem rovnako zodpovedne. Fyzicky, psychicky i takticky. A je možnosť, tak študujem aj hru potencionálne najnebezpečnejších strelcov súperov.“

Bývali spolu, ale na ihrisku si nič nedarovali

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran si na Slovensku zatiaľ hrá svoju súťaž. Súperov doma drví, no v Európe to bude o inom