Víkend bez pretekov. Vlhovej zrušili aj druhé super-G

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: SITA/AP - Jussi Nukari)
Miloslav Šebela|5. dec 2020 o 18:00

V St. Moritzi napadlo príliš veľa snehu.

BRATISLAVA. Petra Vlhová mala cez víkend absolvovať až dvoje pretekov Svetového pohára vo švajčiarskom stredisku St. Moritz. V sobotu Super-G pre husté sneženie zrušili.

V sobotu večer organizátori oznámili, že nebude možné uskutočniť ani nedeľňajšiu súťaž, keďže napadlo veľmi veľa snehu a je aj zvýšené lavínové nebezpečenstvo.

V tejto sezóne sa zatiaľ konali len technické disciplíny. Z rýchlostných sa ešte nekonal v rámci Svetového pohára ani jedno podujatie.

V uplynulom ročníku Svetového pohára absolvovala ambiciózna Slovenka iba troje preteky v super G, ale vydolovala z nich 119 bodov. V talianskom La Thuile dokonca siahala na stupne víťazov, skončila tam štvrtá.

Stačilo jej to na štrnáste miesto v poradí disciplíny a výrazne to prispelo k celkovej tretej priečke v boji o veľký glóbus.

V doterajšom priebehu ročníka 2020/2021 nazbierala 360 bodov za víťazstvá v dvoch slalomoch vo fínskom Levi a v paralelnom obrovskom slalome v rakúskom stredisku Lech-Zürs.

Tretiu priečku obsadila v úvodnom obrovskom slalome v Söldene.

Slovenská slalomárka je naďalej líderkou Svetového pohára. Seriál SP pokračuje nasledujúci víkend v Courcheveli pretekmi v obrovskom slalome (12. a 13. decembra).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Víkend bez pretekov. Vlhovej zrušili aj druhé super-G