Prešov postúpil do osemfinále Pohára EHF

TASR|3. dec 2011 o 19:34

Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v druhom zápase 3. kola Pohára EHF na domácej palubovke nad portugalským tímom Madeira.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v druhom zápase 3. kola Pohára EHF na domácej palubovke nad portugalským tímom Madeira Andebol SAD jednoznačne 27:19 a postúpili do osemfinále tejto súťaže.

Pohár EHF, muži, 3. kolo - 2. zápas:

Tatran Prešov - Madeira Andebol SAD 27:19 (13:9)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Vekrič - Marušák 1, Kopčo 2, Hrstka 3/1, Juraj Urban, Krok, Krištopans 5, Drobňák, Radčenko 3, Kukrika 4, Tumidalský 1, Číp 2, Guzy 1, Pekár, Antl 5/1. Najviac gólov SAD: Silva 6/2, Vieira 5, rozhodcovia: Veber, Pangrec (obaja Slo.), vylúčení: 4:2, 7m hody: 3/2-4/2, ČK: Krištopans (Prešov), 3930 divákov.

Prvý zápas: 24:24, do osemfinále Pohára EHF postúpil Tatran Prešov.

V dôležitom stretnutí pre oba tímy otvoril skóre duelu v 3. minúte domáci Radčenko, no hostia odpovedali po úspešnej sedmičke Silvu - 1:1. Potom však Prešovčania zaznamenali v priebehu necelých dvoch minút tri góly (4:1), keď im po dôraze v obrane vyšli rýchle kontry. Zeleno-bieli mohli vzápätí svojmu súperovi odskočiť aj na vyšší gólový rozdiel, no po vlastných chybách a dobrých zákrokoch hosťujúceho gólmana sa stav nezmenil. Naopak súper zlepšil obranu a v útočnej fáze mu vychádzali i zakončenia, najmä vďaka streleckej potencii Silvu. Po góle Vieiru sa hostia v 14. minúte po prvý raz v stretnutí dostali do vedenia - 6:5. Prešovčania sa však rýchlo spamätali a po góle Radčenka otočili vývoj stretnutia opäť vo svoj prospech (7:6). Do stavu 9:8 sa obaja súperi striedali v presných zakončeniach, no po päťminútovej gólovej odmlke sa dokázali presadiť tri razy po sebe domáci hráči a zvýšili svoje vedenie na rozdiel štyroch gólov - 12:8. Tento náskok si udržali aj do konca prvého polčasu (13:9).

Prešovčania pokračovali v koncentrovanom výkone aj na začiatku druhého dejstva a po dvoch presných zásahoch Antla a jednom Kukriku už viedli sedemgólovým rozdielom 16:9. Hostia, ktorí sa ťažko presadzovali cez kompaktnú obranu domácich, korigovali v 37. minúte po góle Vieiru (10:16). Zeleno-bieli sa však sústredili predovšetkým na obranu, z ktorej vyrážali do rýchlych a nebezpečných protiútokov. Súpera držali na dištanc a sedemgólové vedenie si udržiavali aj v nasledujúcich minútach. V závere duelu sa dostal do brány domácich Krupa a úspešnými zákrokmi nedovolil portugalskému tímu zmazať manko. Za mohutnej podpory takmer štvortisícovej diváckej návštevy doviedli Prešovčania duel do úspešného konca a po víťazstve 27:19 sa zaslúžene tešili z postupu do ďalšieho kola Pohára EHF.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov postúpil do osemfinále Pohára EHF