Prepustiť ho mali až v pondelok. Blatter už nie je v nemocnici

Sepp Blatter skončil v nemocnici pre kolaps vyvolaný stresom.
Sepp Blatter skončil v nemocnici pre kolaps vyvolaný stresom. (Autor: SITA/AP)
SITA|12. nov 2015 o 16:16

V utorok začne znova pracovať, oznámil poradca Seppa Blattera v stredu. Švajčiara však prepustili z nemocnice skôr. Vyzdvihnúť ho vraj bola jeho dcéra.

ZÜRICH. Dosluhujúci a suspendovaný, ale už nie hospitalizovaný je prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter.

Poradca Klaus Stöhlker prezradil, že švajčiarskeho šéfa svetového futbalu v stredu v rozpore s predpoveďami prepustili z nemocnice.

Blatter minulý týždeň prekonal menší kolaps vyvolaný stresom. Pprepustiť ho mali až v pondelok 16. novembra. "V utorok začne znova oficiálne pracovať," povedal ešte v stredu Stöhlker.

Vyzdvihnúť ho vraj bola dcéra Corinna. Z nemocnice zamierili do jeho domu vo Vispe, kde bude oddychovať pred návratom k pracovným povinnostiam.

Blatterove pracovné povinnosti sú však momentálne oklieštené pre 90-dňovú suspendáciu od etickej komisie FIFA. Spolu s Michelom Platinim pyká za dva milióny švajčiarskych frankov.

Tie FIFA v roku 2011 s Blatterovým súhlasom poslala Platinimu ako doplatok za služby poradcu. Suma nebola podložená písomnou zmluvou, dohodli sa na nej iba ústne.

Blatter nedávno priznal zákulisné dohody o usporiadateľoch majstrovstiev sveta. A menej stresujúce nie je ani vlaňajšie prevalenie korupčnej kauzy v štruktúrach FIFA.

Stöhlker však tvrdí, že Blatter je mimoriadne odhodlaný bojovať proti suspendácii, proti ktorej sa odvolal.

sepp_res.jpg

Sepp Blatter čelí v poslednej dobe viacerým obvineniam. FOTO - TASR/AP.

Dlhoročného futbalového funkcionára síce na tohtoročnom volebnom kongrese piaty raz zvolili za prezidenta FIFA, ale už o štyri dni nato oznámil svoju rezignáciu. Predčasné voľby budú 26. februára 2016.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Prepustiť ho mali až v pondelok. Blatter už nie je v nemocnici