Brankár Chelsea urobil školácku chybu, Alcantara pri debute vynikal

Kepa Arrizabalaga a Frank Lampard.
Kepa Arrizabalaga a Frank Lampard. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. sep 2020 o 10:43

Víťazstvo Liverpoolu zariadil Mané.

LONDÝN. Tréner londýnskej Chelsea Frank Lampard očakával, že jeho tím bude v šlágri 2. kola anglickej Premier viac vzdorovať Liverpool FC.

Úradujúcemu majstrovi podľahli Londýnčania na vlastnom štadióne 0:2, keď v priebehu štyroch minút druhého polčasu dvakrát skóroval Sadio Mané.

"Čakal som, že Liverpool viac potrápime. V skutočnosti sme pre súpera nepredstavovali veľkú hrozbu a vylúčenie Andreasa Christensena prevahu Liverpoolu ešte zvýraznilo," vyhlásil Lampard.

Kepa musí na sebe pracovať

Okrem vylúčenia ovplyvnila zápas aj obrovská chyba brankára Kepu Arrizabalagu. Jeho zlú rozohrávku zachytil Mané a zvýšil na 2:0 pre hostí.

"Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, bola to Kepova obrovská chyba. Musí na sebe pracovať, všetci musíme na sebe ešte viac pracovať. Teraz je dôležité, aby dostal podporu od svojich spoluhráčov a verím, že v ďalších zápasoch bude naša opora," uviedol Lampard.

Chelsea sa štvrťhodinu pred koncom mohla dostať do zápasu, ale Jorginhov pokutový kop zlikvidoval brankár Alisson.

"Za stavu 2:0 sme mohli pridať ďalšie góly, no nestalo sa a mohli sme za to pykať. Našťastie Ali zlikdoval jedenástku, aj keď si nie som istý, či mala byť," vyjadril sa tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

"Musím pochváliť hráčov za ich prístup. Pracovali naozaj tvrdo a predviedli výborný kolektívny výkon," dodal nemecký kouč.

Thiago zatienil všetkých hráčov Chelsea

Úspešný debut v drese anglického majstra má za sebou španielsky stredopoliar Thiago Alcantara, ktorý prišiel z Bayernu Mníchov.

Na trávniku sa objavil od začiatku druhého polčasu namiesto kapitána Jordana Hendersona, ktorý sa sťažoval na zranenie slabín.

V priebehu 45 minút rozdal Alcantara 75 presných prihrávok, na túto cifru sa nedostal ani jeden z hráčov Chelsea.

"Ukázal, aké sú jeho silné stránky. Napriek tréningovému výpadku podal perfektný výkon. Všetko, čo na ihrisku robil, vyzeralo jednoducho a prirodzene," pochválil Klopp Alcantaru.

Liverpool má po dvoch dueloch na konte plný počet bodov. Na čele neúplnej tabuľky je aktuálne Leicester City o skóre pred ďalšími štyrmi tímami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Brankár Chelsea urobil školácku chybu, Alcantara pri debute vynikal