Mali byť oporami, ale v Premier League totálne prepadli

Bruno Cheyrou (vpravo) bol považovaný za nového Zidana, ale v Liverpoole sa vôbec nepresadil. Na fotkr v drese Bordeaux, kam odišiel na hosťovanie.
Bruno Cheyrou (vpravo) bol považovaný za nového Zidana, ale v Liverpoole sa vôbec nepresadil. Na fotkr v drese Bordeaux, kam odišiel na hosťovanie. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. aug 2017 o 11:39

Taibi, Cheyrou či Balaban v historicky najhoršej jedenástke Premier League.

BRATISLAVA. Hoci v najvyššej anglickej súťaži Premier League sa od jej vzniku v roku 1992 premlelo mnoho jagavých hviezd, v najťažšej lige sveta predsa len nekvitli ruže každému futbalistovi.

Server Goal.com zostavil jedenástku najhorších hráčov v dejinách súťaže, ktorí nenaplnili očakávania.

Brankársky post obsadil Talianom Massimom Taibim, ktorému sa naskytla možnosť nahradiť legendárneho Dána Petra Schmeichela v Manchestri United, ale po prestupe z Benátok za 4,5 milióna libier odchytal len štyri ligové zápasy a po lacnom góle od Matta Le Tissiera zo Southamptonu si vyslúžil prezývku "Slepý Benátčan".

Kiks Massima Taibiho po strele Le Tissiera

Obrannú trojicu jedenástky nešťastníkov tvoria Dán Per Kröldrup (Everton), Lotyš Igors Stepanovs (Arsenal) a Holanďan Winston Bogarde (Arsenal).

V päťčlennej zálohe sú Senegalčan Ali Dia (Southampton), Francúz Christian Negouai (Manchester City), Kamerunčan Éric Djemba-Djemba, Portugalčan Tiago Manuel Dias Correia známy ako Bebé (obaja Manchester United) a Francúz Bruno Cheyrou, ktorého vtedajší tréner FC Liverpool Gérard Houllier označil svojho času za "nového Zidana".

V útoku sú Kórejčan Park Ču-jong, jeden z najhorších nákupov Arséna Wengera v jeho trénersko-manažérskej kariére, a Chorvát Boško Balaban. Toho Aston Villa angažovala z Dinama Záhreb za 5,8 milióna libier, ale zasiahol iba do ôsmich ligových zápasov a vrátil sa do Chorvátska na hosťovanie.

Najhoršia jedenástka v histórii Premier League

Massimo Taibi (Tal./Manchester United) - Per Kröldrup (Dán./Everton), Igors Stepanovs (Lot./Arsenal), Winston Bogarde (Hol./FC Chelsea) - Ali Dia (Seneg./Southampton), Christian Negouai (Fr./Manchester City), Bruno Cheyrou (Fr./FC Liverpool), Éric Djemba-Djemba (Kamer./Manchester United, Aston Villa), Bebé (Portug./Manchester United) - Boško Balaban (Chor./Aston Villa), Park Ču-jong (Kór. rep./Arsenal)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mali byť oporami, ale v Premier League totálne prepadli