Jastrabie oko neuznalo gól v Premier League

Tréner City Pep Guardiola (vpravo).
Tréner City Pep Guardiola (vpravo). (Autor: SITA)
TASR|17. jún 2020 o 21:03

V Aston Ville zlyhal videorozhodca.

LONDÝN. Najvyššia anglická futbalová súťaž sa po troch mesiacoch opäť rozbehla dohrávkami 28. kola. V stredajšom prvom zápase po kronavírusovej pauze remizovala Aston Villa doma so Sheffieldom United 0:0.

Pred stretnutím si minútou ticha uctili pamiatku obetí koronavírusu, rovnako sa bude postupovať aj v ďalšej dohrávke 28. kola medzi Manchestrom City a Arsenalom i pred duelmi 30. kola.

Po úvodnom hvizde si hráči Aston Villy aj Sheffieldu United kľakli, gestom vyjadrili podporu boju proti rasizmu. Rovnako spravil aj hlavný rozhodca Michaela Olivera. Navyše, domáci mali na dresoch namiesto mena nápis "Black lives matter".

Bližšie k víťazstvu boli hostia, keď sa po priamom kope v prvom polčase zdalo, že domáci brankár Örjan Nyland chytil loptu až za čiarou. Rozhodca Oliver však odvolajúc sa na technológiu bránkovej čiary gól neuznal.

Aston Villa tak bodovala po štyroch prehrách, v tabuľke figuruje na 19. mieste o bod za Bournemouthom. Sheffield je šiesty.

Luiz dostal červenú kartu

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v dohrávke 28. kola anglickej Premier League nad Arsenalom Londýn 3:0.

"Citizens" si v tabuľke upevnili druhé miesto, na suverénneho lídra FC Liverpool strácajú 22 bodov.

Pre Arsenal sa začal zápas nešťastne, pre zranenia totiž museli opustiť ihrisko Grant Xhaka a Pablo Mari.

Domáci v ďalšom priebehu prvého polčasu nevyužili množstvo šancí, no v druhej minúte nadstaveného času sa ujala strela Raheema Sterlnga, ktorý využil zaváhanie Davida Luiza.

V 51. minúte striedajúci Brazílčan fauloval v šestnástke Riyada Mahreza, videl červenú kartu a nasledoval pokutový kop, z ktorého Kevin de Bruyne zvýšil na 2:0. V závere spečatil triumf Manchestru City Phil Foden.

Zlyhal videorozhodca

Futbalistov Sheffieldu United poškodil videorozhodca v úvodnom zápase po reštarte najvyššej súťaže. V stredajšej dohrávke remizovali 0:0, no po preštudovaní záznamu sa ukázalo, že v prvom polčase strelili platný gól. Operátor "jastrabieho oka" sa po zápase za svoju chybu ospravedlnil.

V 41. minúte brankár domácich Örjan Nyland chytil loptu po priamom kope Olivera Norwooda, no následne s ňou prešiel až za bránkovú čiaru.

Hráči Sheffieldu avizovali gól, ale hlavný rozhodca duelu Michael Oliver ho neuznal. Odvolal sa na technológiu bránkovej čiary a na to, že nedostal do hodiniek signál o tom, že lopta prešla za čiaru.

Vedenie spoločnosti Hawk-Eye Innovations po zápase priznalo, že prišlo k chybe a ospravedlnilo sa za ňu: "Hawk-Eye sa bezvýhradne ospravedlňuje Premer League, Sheffieldu United a všetkým, ktorých sa tento incident týka."

Na gól nereagoval ani systém VAR, ktorý teoreticky mohol hlavného rozhodcu upozorniť.

"Je to neuveriteľné. Sme v najvyspelejšej súťaži na svete, každú situáciu si môžeme niekoľkokrát spustiť a pozrieť si ju zo všetkých možných uhlov. Ale jasný gól neodhalíme," rozčuľoval sa tréner hostí Chris Wilder.

"Na štadióne sme všetci cítili, že to bol gól. Videli sme to. Veď brankár chytil loptu hádam až niekde na tribúne. Keď sme hrali na jeseň na Tottenhame, desať minút sme v daždi čakali, kým video odhalí centimetrový ofsajd nášho hráča. Nerozumiem, prečo sme nemohli na správne rozhodnutie počkať aj tu."

Čistia sa lopty aj zástavky

Zvyšok sezóny sa dohráva za prísnych hygienických opatrení. Štadióny vrátane tunelu a ihriska sú striktne rozdelené na červenú, žltú a zelenú zónu a dostane sa na ne iba obmedzený počet ľudí.

Rohové zástavky, bránkové konštrukcie, tabule signalizujúce striedania a lopty dôkladne čistia pred každým duelom a po ňom.

Protokoly predpisujú aj to, akým spôsobom budú mužstvá a realizačné tímy cestovať na zápasy a dodržiavať dištančné opatrenia.

Premier League 2019/2020 - 28. a 29. kolo - streda - výsledky

  • Aston Villa - Sheffield United 0:0
  • Manchester City - Arsenal Londýn 3:0 (1:0)

Góly: 45+2. Sterling, 51. De Bruyne (11 m), 90+1. Foden, ČK: 51. Luiz (Arsenal)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Jastrabie oko neuznalo gól v Premier League