Manchester United preskočil v tabuľke Arsenal. Od príchodu Solskjaera ešte neprehral

Ole Gunnar Solskjaer.
Ole Gunnar Solskjaer. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. feb 2019 o 17:30

Pomohla im aj počítačová hra.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru United zvíťazili nad hráčmi Leicestru City 1:0 v nedeľňajšom stretnutí 25. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2018/2019.

Jediný gól zápasu strelil v 9. min útočník United Marcus Rashford. United neprehrali v ôsmom ligovom dueli po sebe, pod taktovkou nového trénera Oleho Gunnara Solskjaera bodovali doposiaľ v každom stretnutí.

Olemu Gunnarovi Solskjaerovi pomohla pri jeho trénerskej práci v Manchestri United počítačová hra Football Manager.

"Je to fantastická hra. Často som ju hrával ako aktívny futbalista. Veľa som sa prostredníctvom nej naučil o futbale, hráčoch, hlavne mladých," cituje nórskeho kouča internetový portál sport1.de.

Solskjaer je presvedčený, že hra ho pri jeho trénerskom vývoji posunula dopredu.

"Je podobná reálnemu životu, ak ide o rozhodovanie, kto je dobrý hráč. Pamätám sa, že som vtedy rozmýšľal nad rovnakými vecami ako dnes. Chceš dať šancu mladým talentom a sledovať ich vývoj. Veľa mojich zverencov hrá FIFA a Football Manager. Myslím, že im to pomáha lepšie pochopiť futbal," dodal.

Štyridsaťpäťročný Nór nahradil v decembri v tíme United Joseho Mourinha. Po sérii dobrých výsledkov sa množia hlasy na dlhodobejšie angažovanie dočasného kouča.

United vystriedal na piatej priečke Arsenal, ktorý prehral na ihrisku Manchestru City 1:3. Londýnsky tím prekvapil už v úvodnej minúte argentínsky útočník Sergio Agüero, ktorý zblízka prekonal gólmana Bernda Lena.

V 11. minúte Londýnčania udreli z prvej akcie a hlavou vyrovnal nikým nekrytý Laurent Koscielny. Pred odchodom do kabín však stihol ešte Agüero zvýšiť na 2:1 a v 61. minúte pridal tretí presný zásah.

Výsledky nedeľňajšieho stretnutia 25. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2018/2019:

Leicester - Manchester United 0:1 (0:1)

Gól: 9. Rashford

FC Manchester City - FC Arsenal 3:1 (2:0)

Góly: 1., 44. a 61. Agüero - 11. Koscielny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester United preskočil v tabuľke Arsenal. Od príchodu Solskjaera ešte neprehral