Prekážkar Janeček ako šiesty Slovák pokoril 14 sekúnd

SITA|28. jún 2008 o 15:50

KLADNO 28. júna (SITA) - Slovenský reprezentant Matúš Janeček (Spartak Dubnica n/V.) obsadil v 3. kole českej extraligy družstiev v atletike v Kladne v behu na 110 m prekážok 2. miesto časom 13,92 sekundy ...

KLADNO 28. júna (SITA) - Slovenský reprezentant Matúš Janeček (Spartak Dubnica n/V.) obsadil v 3. kole českej extraligy družstiev v atletike v Kladne v behu na 110 m prekážok 2. miesto časom 13,92 sekundy a prvý raz v kariére ako šiesty Slovák bez podpory vetra pokoril 14-sekundovú hranicu. "Dobre sa mi bežalo po siedmu prekážku, aj technicky som to dovtedy zvládal fajn. Lenže potom som sa trochu odklonil od osi a trochu ma to rozhodilo. Navyše ani dobeh nebol celkom podľa mojich predstáv, preto verím, že nabudúce budem ešte rýchlejší,“ komentoval pre agentúru SITA svoj sobotňajší beh Matúš Janeček. Zverenec trénera Kamila Nosiana si osobné maximum z minulotýždňového víťazného behu v II. lige Európskeho pohára v Banskej Bystrici zlepšil o 11 stotín sekundy a zaradil sa už na tretiu priečku slovenských historických tabuliek za Igora Kováča (13,13) a Júliusa Ivana (13,55). Janeček už raz 14-sekundovú hranicu raz prekonal, pred dvoma rokmi na majstrovstvách Slovenska v Trnave mu namerali 13,98 sekundy, ibaže s s podporou vetra 2,3 m/s, pričom dovolené sú maximálne dva metre. V Kladne sa mu to však podarilo regulárne, do chrbta mu fúkalo len mierne (+0,5 m/s).

V behu na 400 m si skvele počínal slovenský rekordér na dvojnásobnej trati Jozef Repčík, ktorý si časom 46,95 sekundy o 43 stotín vylepšil vlaňajší osobný rekord a vyhral nad slovenskou jednotkou v tejto disciplíne Petrom Žňavom (47,03). Repčík ako deviaty Slovák v histórii zabehol štvorstovku pod 47 sekúnd.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Prekážkar Janeček ako šiesty Slovák pokoril 14 sekúnd