Predaných už vyše pol milióna vstupeniek na MS 2010

SITA|12. mar 2009 o 16:19

Aktuality zo sveta futbalu.

BRATISLAVA.

Celtic do roku 2015 vo výstroji značky Nike

Škótsky futbalový klub Celtic FC predĺžil zmluvu s doterajším sponzorom a dodávateľom športového výstroja Nike, ktorá do jeho pokladnice prinesie za 5 rokov 25 miliónov libier.

"Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť podpis novej zmluvy s Nike," vyhlásil výkonný riaditeľ Celticu Peter Lawwell. Starý kontrakt mal vypršať v roku 2010.

Anichebe obeťou omylu polície

Nigérijský legionár liverpoolskeho futbalového klubu FC Everton Victor Anichebe sa stal obeťou omylu polície, ktorá ho spolu s jeho priateľom zadržala pre podozrenie z úmyslu vylúpiť klenotníctvo. K incidentu prišlo v obchode so šperkmi v Knutsforde v grófstve Cheshire, keď policajná hliadka zasiahla na podnet operátorov systému priemyselných kamier proti dvom mužom, ktorí sa podľa nich správali podozrivo.

Jedným z nich bol 20-ročný útočník Evertonu a druhým jeho priateľ, ktorému dali na ruky putá. Oboch krátko po zadržaní prepustili bez vzneseného obvinenia. "Victora nepríjemná udalosť rozrušila, bol nahnevaný. Veríme, že sa dočká bezpodmienečného ospravedlnenia od polície. V tej chvíli bude celá záležitosť minulosťou," povedal hovorca klubu Ian Ross. Anichebe laboruje so zraneným kolenom a táto sezóna sa už pre neho skončila.

Predaných už vyše pol milióna vstupeniek na MS 2010

Svetová hospodárska kríza by nemala mať hlbší dopad na blížiace sa majstrovstvá sveta vo futbale, ktorých hostiteľom bude v roku 2010 Juhoafrická republika. Hovorca Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Hans Klaus uviedol, že predaj vstupeniek zatiaľ prebieha nad očakávania.

"Od spustenia predpredaja pred takmer troma týždňami sme uvoľnili už viac ako pol milióna lístkov. Je to dôkaz toho, že praví futbaloví fanúšikovia prídu aj do Južnej Afriky a kríza šampionát neohrozí," uviedol Hans Klaus. Juhoafrický minister turistiky Moeketsi Mosola ubezpečil, že všetky činnosti spojené s prípravou majstrovstiev sveta pokračujú podľa plánu. Mal na mysli najmä výstavbu nových hotelov a iných zariadení a projektov súvisiacich s futbalom, ale aj turistickým ruchom. "Šampionát bude mať obrovský reklamný význam pre celú krajinu pri Myse dobrej nádeje," uviedol Mosola.

Nachádzate sa tu:
Domov