Má tetovania ako futbalista. Pre reprezentáciu bol Čiliak tri roky nežiaduci

Marek Čiliak.
Marek Čiliak. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|8. nov 2017 o 16:43

Vítam, že do slovenského hokeja prišli noví ľudia, hovorí slovenský brankár Marek Čiliak.

BRATISLAVA. Reprezentačný dres si neobliekol už dlhé tri roky. Môže za to jeho výkonnosť alebo to, že kritizoval pomery v slovenskom hokeji?

Brankár Marek Čiliak sa pred troma rokmi podpísal pod petíciu päťdesiatich hokejistov proti spôsobu volieb šéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja. Igor Nemeček vtedy v spornom hlasovaní zdolal Richarda Lintnera.

Aj po skončení bojkotu pozvánku do národného tímu dlhšie nedostal, hoci patril medzi najlepších brankárov v českej extralige.

Všetko sa zmenilo až pod vedením nového generálneho manažéra Miroslava Šatana.

„Už dlhšie som bol v kontakte s Mirom Šatanom a Jánom Lašákom, ktorý má na starosti brankárov. Indície, že sa vrátim do tímu, boli, takže ma to neprekvapilo,“ vravel 27-ročný brankár Brna, ktorý si v reprezentácii zachytá tento týždeň na Nemeckom pohári.

Doplatil na svoj jazyk

V národnom tíme bol naposledy pred troma rokmi za čias českého kouča Vladimír Vůjtka. Odvtedy si reprezentačný dres neobliekol. Mohlo to súvisieť aj s jeho kritikou pomerov v slovenskom hokeji.

„Marek možno doplatil na svoj jazyk,“ poznamenal Lašák.

Čiliak kritizoval Zvolen, ktorý podľa neho dostal súťažnú licenciu vďaka hlasu vo voľbách. Takisto nechápal, ako môže pri mládeži vo zväze pracovať človek, ktorý oblieva hráčov a divákov pivom. Narážal na majiteľa Detvy Róberta Ľuptáka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Má tetovania ako futbalista. Pre reprezentáciu bol Čiliak tri roky nežiaduci