Egyptský právnik žaluje Ramosa, za jeho zákrok na Salaha požaduje miliardu eur

Sergio Ramos a Mohamed Salah po kolízii.
Sergio Ramos a Mohamed Salah po kolízii. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. máj 2018 o 18:50

Hráč Liverpoolu je zranený, hrozí mu, že nepôjde na majstrovstvá sveta.

KÁHIRA. Egyptský právnik podal žalobu na Sergia Ramosa, futbalistu Realu Madrid. Za jeho zákrok na futbalistu Liverpoolu Mohameda Salaha vo finále Ligy majstrov požaduje odškodné vo výške jednej miliardy eur.

Egyptský útočník si v sobotňajšom finále najväčšej európskej futbalovej klubovej súťaže privodil zranenie, keď si po strete s kapitánom Realu pri tvrdom páde na trávnik natiahol väzivo v ľavom ramene.

Salah napriek tomu podľa vlastných slov verí, že bude pripravený nastúpiť v národnom drese na svetovom šampionáte v Rusku.

Jeho krajan, právnik Bassem Wahba, napriek tomu podal sťažnosť Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) a obvinil Ramosa z úmyselného činu, ktorý spôsobil "fyzickú a psychologickú ujmu" egyptským fanúšikom a ich oslavovanému futbalistovi.

"Ramos úmyselne zranil Salaha a mal by byť potrestaný za svoje konanie. Podal som žalobu a tiež sťažnosť Medzinárodnej futbalovej federácii," povedal podľa webu Goal.com egyptský právnik, ktorý prípadné odškodné prisľúbil darovať miestnemu národnému fondu.

Inkriminovaný moment z prvého polčasu kyjevského finále si tiež vyslúžil petíciu, v ktorej sa už takmer 400 000 ľudí podpísalo pod žiadosť apelujúcu na FIFA a Európskú futbalovú úniu (UEFA) razantne konať voči Ramosovi a podobným hráčom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Egyptský právnik žaluje Ramosa, za jeho zákrok na Salaha požaduje miliardu eur