Aký výsledok potrebujú Slováci v Škótsku, aby postúpili?

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|5. okt 2017 o 13:56

Slovenských futbalistov čakajú rozhodujúce zápasy v boji o postup na majstrovstvá sveta.

BRATISLAVA. Boj o miestenky na budúcoročné majstrovstvá sveta v Rusku je vo finále. V európskej časti kvalifikácie sa v najbližších dňoch odohrajú posledné dve kolá.

V hre o postup na šampionát sú stále aj slovenskí futbalisti. Vo štvrtok ich čaká kľúčový zápas na pôde Škótska a v nedeľu nastúpia v Trnave proti Malte.

Aké výsledky posunú tím trénera Jána Kozáka na šampionát?

Slováci vyhrajú v Škótsku

Národný tím má síce stále teoretickú šancu na prvú priečku v skupine, ktorá zaručuje priamy postup na šampionát, oveľa reálnejšie však vyzerá boj o druhú priečku.

Zostávajúci program:

štvrtok: Škótsko – Slovensko, Anglicko – Slovinsko, Malta - Litva

Nedeľa: Litva – Anglicko, Slovensko – Malta, Slovinsko - Škótsko

Ak Slováci vyhrajú v Glasgowe a zároveň Anglicko doma zdolá Slovincov, Kozákov tím s istotou skončí na druhom mieste v skupine. A to bez ohľadu na výsledok posledného zápasu proti Malte.

Slováci by boli v hre o baráž, do ktorej postúpi osem najlepších tímov na druhých priečkach v deviatich kvalifikačných skupinách. Tri body zo Škótska by mali pohodlne stačiť na postup.

1.Anglicko862016:320
2.Slovensko850314:615
3.Slovinsko842210:414
4.Škótsko842214:1014
5.Litva81256:185
6.Malta80082:210

Ak Slováci vyhrajú v Škótsku, ale Slovinsko získa v Anglicku bod, Kozákov tím bude potrebovať aspoň bod zo zápasu proti Malte. Ale za istých okolností nebude potrebný ani ten.

Jediným súperom v boji o druhú priečku totiž budú už iba Slovinci (Škóti vypadnú z hry). Slováci sa na druhom mieste môžu udržať aj v prípade tesnej prehry s Maltou a tesného víťazstva Slovinska nad Škótskom v nedeľu. Majú totiž lepšie skóre a to je v prípade rovnosti bodov prvým kritériom, ktoré rozhodne o poradí tímov v skupine.

Sumár: Víťazstvo v Škótsku takmer naisto zaručí Slovákom druhú priečku v skupine a zároveň postup do baráže. Prísť by oň mohli len pri zhode viacerých veľmi nepravdepodobných výsledkov.

Slováci dosiahnu v Škótsku remízu

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Aký výsledok potrebujú Slováci v Škótsku, aby postúpili?