Posilou FC Barcelona pred novou sezónou obranca Milito

SITA|11. júl 2007 o 16:27

BARCELONA 11. júla (SITA) - Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona sa v stredu dohodol na príchode argentínskeho obrancu Gabriela Milita z Realu Zaragoza. Dvadsaťšesťročný stopér, ktorý momentálne ...

BARCELONA 11. júla (SITA) - Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona sa v stredu dohodol na príchode argentínskeho obrancu Gabriela Milita z Realu Zaragoza. Dvadsaťšesťročný stopér, ktorý momentálne háji farby "Albicelestes" na 42. šampionáte Južnej Ameriky - Copa América, by mal podľa španielskych médií podpísať s Kataláncami štvorročný kontrakt na 20 miliónov eur. Tréner Frank Rijkaard potreboval vystužiť svoje zadné rady po tom, ako si kapitán tímu a opora defenzívy Carles Puyol poranil vonkajšie postranné väzy v ľavom kolene a s určitosťou nestihne začiatok novej sezóny. "Barca" sa ešte donedávna snažila prilákať na Nou Camp aj rumunského stredného obrancu Cristiana Chiva, prezident víťaza Ligy majstrov z roku 2006 Joan Laporta však vyhlásil, že dohoda stroskotala na prehnaných platových požiadavkách hráča AS Rím.

Milito bol stabilným členom základnej zostavy Zaragozy od príchodu z Independiente v roku 2003, platný kontrakt mal do roku 2010. Rodák z Buenos Aires je už štvrtou letnou posilou Barcelony, ktorá predtým získala francúzskeho kanoniera Thierryho Henryho, stredopoliara z Pobrežia Slonoviny Yayu Tourého a Henryho krajana, ľavého obrancu Erica Abidala.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Posilou FC Barcelona pred novou sezónou obranca Milito