Brankár súpera ho knokautoval. Portugalčan je však v poriadku

Zrážka brankára Huga Llorisa a Danila v zápase Portugalsko - Francúzsko na EURO 2020.
Zrážka brankára Huga Llorisa a Danila v zápase Portugalsko - Francúzsko na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. jún 2021 o 21:56

Fanúšikov ďakoval za povzbudivé odkazy.

BRATISLAVA. Portugalský reprezentant Danilo sa cíti dobre po tom, ako ho v stredajšom záverečnom zápase F-skupiny EURO 2020 brankár francúzskeho tímu Hugo Lloris v snahe vyboxovať loptu zasiahol rukou priamo do tváre.

"Všetkým odkazujem, že som v poriadku. Ďakujem za povzbudivé odkazy," adresoval stredopoliar Portugalska odkaz fanúšikom.

Po faule na neho kopali Portugalci v 31. minúte penaltu, ktorú premenil Cristiano Ronaldo a poslal svoj tím do vedenia. Zápas sa napokon skončil remízou 2:2.

Danilo okamžite po zásahu Llorisa potreboval ošetrenie za postrannou čiarou. Lekári mu na udreté miesto prikladali vrecúško s ľadom a po prestávke sa už hráč parížskeho St. Germain na trávniku neobjavil.

Zranenie Danila v zápase Portugalsko - Francúzsko na EURO 2020.
Zranenie Danila v zápase Portugalsko - Francúzsko na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)

Zmiešané pocity majú talianski fanúšikovia. Obranca Giorgio Chiellini po zranení už naplno trénoval, ale v osemfinálovom stretnutí proti Rakúsku pravdepodobne dostanú na stopérskom poste prednosť iní hráči. 

Hráč Juventusu Turín nastúpil v prvých dvoch dueloch na šampionáte v základnej zostave, no zo zápasu so Švajčiarskom odstúpil pre svalové problémy.

Odvtedy trénoval iba individuálne. Vo štvrtok sa pripojil k mužstvu, no nastúpil počas modelovaného zápasu iba za jedenástku náhradníkov. V hlavnom tíme dostali prednosť Leonardo Bonucci a Francesco Acerbi.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Brankár súpera ho knokautoval. Portugalčan je však v poriadku