Polícia zbavila Kosticynovcov všetkých obvinení

SITA|30. máj 2009 o 11:11

Polícia v kanadskom Montreale zbavila bieloruských hokejových bratov Andreja a Sergeja Kosticynovcov všetkých obvinení týkajúcich sa ich údajných nelegálnych aktivít.

MONTREAL. Obaja hokejisti boli podozriví zo stykov so zatknutým bossom drogového podsvetia Pasqualom Magniolim. Do skupiny týchto hráčov mal podľa kanadského denníka La Presse patriť aj český hokejista Canadiens Roman Hamrlík. Magnioliho zadržala kanadská polícia v akcii Axis zameranej proti drogovým dílerom v Kanade. Policajtov priviedli na stopu hokejistov telefonáty Magnioliho. S bieloruskou bratskou dvojicou ho spájali nadštandardne priateľské vzťahy. Niekoľkokrát týždenne sa schádzali a spoločne navštevovali zábavné podniky, večierky a luxusné reštaurácie. Magnioli bol pravou rukou Kosticynovcov, staral sa o ich bývanie, luxusné autá a ďalšie potreby. Mal tiež prístup k ich kreditným kartám. Andrej Kosticyn priznal, že sa s Magniolim pozná, odmietol však bližšie vzťahy.

Polícia preverovala telefonáty medzi Magniolim a Kosticynovcami, ktorých bolo podľa Le Journal až 2000. Nezistila však žiadne kriminálne aktivity alebo pokusy o stávkovanie a ovplyvňovanie zápasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Polícia zbavila Kosticynovcov všetkých obvinení