Škody prevyšujú milióny. Česká polícia rieši podvody so vstupenkami na MS v hokeji

Fanúšikovia v zápase Slovensko - Kazachstan v skupine B na MS v hokeji 2024.
Fanúšikovia v zápase Slovensko - Kazachstan v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
TASR|23. máj 2024 o 15:47

Pražským kriminalistom sa podarilo počas niekoľkých dní objasniť viaceré prípady sériového predaja týchto lístkov.

PRAHA. Česká polícia rieši prípady podvedených hokejových fanúšikov, ktorí si kúpili falošné vstupenky na zápasy prebiehajúceho svetového šampionátu.

V Prahe doteraz odhalili približne 600 falošných vstupeniek, v Ostrave 63. Škoda podľa polície prevyšuje dva milióny českých korún (viac ako 80.000 eur). Uviedla to vo štvrtok v tlačových správach, informuje spravodajkyňa TASR.

Pražským kriminalistom sa podarilo počas niekoľkých dní objasniť viaceré prípady sériového predaja týchto lístkov. Najskôr odhalili dvoch mužov z Prahy, ktorí sa "špecializovali" na predaj vstupeniek na hokejové MS.

Muži vstupenky predávali za 3000 až 4000 korún a celkovo si tak podľa polície zarobili asi 300.000 až 400.000 korún. Obaja sa k činu priznali.

Odlišný prípad odhalili v Juhočeskom kraji. Zadržaný muž tam podľa zistení polície na podvodoch so vstupenkami zarábal niekoľko rokov. Predával falošné lístky nielen na hokejové zápasy, ale aj na ďalšie veľké športové a kultúrne podujatia. Všetkých troch polícia obvinila z trestného činu podvodu.

Kriminalisti v Moravskosliezskom kraji zatiaľ zaznamenali 63 prípadov predaja falošných vstupeniek s úhrnnou škodou 160.000 korún.

"Poškodení nenakupovali na oficiálnych stránkach predajcu, ale najmä na internetových inzertných portáloch, ale tiež cez sociálne siete. V niektorých prípadoch im lístky po zaplatení neboli ani dodané," uviedla krajská polícia.

Podarilo sa jej vypátrať jedného predajcu, 24-ročného muža z Ostravy, ktorý si na sociálnych sieťach vytvoril účty, kde vstupenky ponúkal. Poškodeným ich však po zaplatení nedodal. Podľa kriminalistov ponúkal lístky aj na ďalšie športové a kultúrne akcie.

Českí policajti upozornili fanúšikov, aby si vstupenky kupovali len u oficiálnych predajcov a neriskovali, že prídu o peniaze.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Škody prevyšujú milióny. Česká polícia rieši podvody so vstupenkami na MS v hokeji