Pokovič je pripravený opustiť lavičku Dinama Minsk

Ľubomír Pokovič.
Ľubomír Pokovič. (Autor: TASR)
SITA|12. mar 2015 o 15:43

Slovenský tréner po troch rokoch v tíme KHL rozmýšľa nad zmenou.

MINSK. Ľubomír Pokovič zvažuje svoj odchod z trénerského postu v klube Kontinentálnej hokejovej ligy Dinamo Minsk.

Je unavený

Bieloruského účastníka nadnárodnej súťaže vedie od 23. novembra 2013, predtým v klube pracoval ako asistent. Po vypadnutí vo štvrťfinále Západnej konferencie s Jokeritom Helsinki mu pomaly končí platný kontrakt.

"Ľubomír prejavil pripravenosť odísť z tímu, keďže je podľa vlastných slov už unavený a v Diname pracoval dlho - tri roky. Podľa neho je to dostatočne dlhá doba. Chce dať priestor niekomu inému, kto príde so sviežimi a novými nápadmi," povedal pre Stoličnú televíziu podľa webu championat.com generálny manažér Dinama Minsk Vladimir Berežkov.

Získal si rešpekt

"Podľa môjho názoru si Ľubomír vytvoril jednoliaty a rovnako zmýšľajúci realizačný tím. Získal si absolútny rešpekt hráčov. Veľa z nich vrátane Jonathana Cheechooa, ktorý má za sebou bohatú kariéru v NHL."

V Bielorusku má Pokovič výborné meno. Minsk už viedol v rokoch 2005 a 2007, v roku 2012 sa vrátil do Dinama najskôr ako asistent a po vyše roku postúpil na post šéfa realizačného tímu.

V minulosti viedol Ľubomír Pokovič aj nemecké kluby Bremerhaven, Neuwied, český Třinec i Slovan Bratislava, dlhé roky bol asistentom v slovenskej reprezentácii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Pokovič je pripravený opustiť lavičku Dinama Minsk