Pokovič bude asistentom trénera Bieloruska

(Autor: TASR)
TASR|11. dec 2012 o 08:41

Pokovič bude pri bieloruskom mužstve zodpovedný za prácu s obrancami.

MINSK. Slovenský hokejový tréner Ľubomír Pokovič bude jedným z asistentov kormidelníka bieloruskej reprezentácie Andreja Skabelku. Na internetovej stránke Bieloruského hokejového zväzu o tom informoval generálny manažér tímu Vladimír Safonov.

Päťdesiatdvaročný Pokovič už v krajine pôsobil ako tréner Dinama Minsk v rokoch 2005 až 2007 a dvakrát s ním získal Pohár Bieloruska, v sezóne 2005/06 skončil druhý v tamojšej Extraklase. V januári 2007 ho však vedenie nečakane uvoľnilo a na jeho miesto prišiel Eduard Zankovec.

Pokoviča si vybral k bieloruskému tímu Andrej Skabelka, ktorý ho poznal ešte z pôsobenia v Minsku. Pokovič bol momentálne bez angažmánu a súhlasil s ponukou.

"Keď pred niekoľkými rokmi viedol Pokovič Dinamo, Andrej pod jeho vedením hral. Pozná preto systém jeho práce. Ich pohľady na hokej sú si podobné. S Pokovičom sa dobre pozná aj ďalší člen trénerského štábu reprezentácie Alexander Andrijevskij, ktorý bol jeho asistentom v Diname," povedal pre web belarushockey.com generálny manažér národného tímu Bieloruska Vladimir Safonov.

Ďalšími asistentmi Skabelku, ktorého vedenie bieloruského hokeja vymenovalo do funkcie hlavného kouča 16. novembra, budú Alexander Andrijevskij (tréner Dinama) a Alexander Šumidub z Gomeľa, ktorý bude mať na starosti brankárov.

Od pondelka je už Pokovič v Minsku, kde v tamojšej aréne odštartovala príprava mužstva na turnaj vo švajčiarskej Arose.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Pokovič bude asistentom trénera Bieloruska