Pohľad experta: Matouškovo vylúčenie bolo prísne, Kudrnov gól mal platiť

Slováci strelili Lotyšom iba jeden gól. Je za tým aj prílišné kombinovanie.
Slováci strelili Lotyšom iba jeden gól. Je za tým aj prílišné kombinovanie. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|7. máj 2017 o 23:47

Zápas proti Lotyšom hodnotí dvojnásobný medailista z MS Richard Kapuš.

Veľmi ťažko sa zápas hodnotí, keď jednoznačne chlapci podali lepší výkon ako v zápase proti Talianom, ale body nezískali.

Richard Kapuš je bývalý slovenský reprezentant. Hral na siedmich svetových šampionátoch. Z MS má striebro (2000) aj bronz (2003).
Richard Kapuš je bývalý slovenský reprezentant. Hral na siedmich svetových šampionátoch. Z MS má striebro (2000) aj bronz (2003). (Autor: Sme - Gabriel Kuchta)

Prvú tretinu zápasu ovplyvnilo dosť prísne vylúčenie Matouška na 5 minút plus do konca zápasu. Ja si skôr myslím, že to malo byť maximálne trest 2+10 minút.

Následne sme mali ďalšieho vylúčeného hráča. Hrali sme dve minúty v oslabení o dvoch hráčov, ktoré si myslím, že sme dôstojne a veľmi dobre odohrali, ale následne dali Lotyši gól s veľkým šťastím. Po tom, ako hráč netrafil poriadne puk, ten letel veľkým oblúčikom. Taký panenkovský gól to bol.

Ale prvú tretinu poznačil regulárny neuznaný gól Andreja Kudrnu. Všetci museli vidieť, že lotyšský brankár nemal puk pod kontrolou.

Sú tam dvaja hlavní rozhodcovia a jednoznačne ten gól mal platiť. Ak by ho uznali, tak by sa zápas podľa mňa vyvíjal inak, pretože v tom čase sme mali prevahu. Bohužiaľ, aj taký je hokej.

Slováci v druhom zápase šampionátu nestačili na Lotyšsko. Pozrite si, ako vyzeral zápas: fotogaléria

8.5.2017

Rozhodca zrejme zo svojho postavenia puk nevidel a uznal, že hra je prerušená. Bohužiaľ, gól neplatil.

Ale zápas bol celkovo vyrovnaný. Čo sa týka bojovnosti, nasadenia či chcenia, tak by som nič našim hráčom nevyčítal.

Jediné, čo by som im vyčítal, sú presilové hry. A tie dnes rozhodli o výsledku. Lotyši dali všetky tri góly v presilovkách, i keď jednu sme využili aj my, ale inak sme v nich nemastní-neslaní.

Dovolím si tvrdiť, že sa tu ukázala trochu neskúsenosť našich hráčov. Hráči síce hrávajú presilovky aj v kluboch a myslia si, že to zvládajú, ale na majstrovstvách sveta je to naozaj niečo iné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pohľad experta: Matouškovo vylúčenie bolo prísne, Kudrnov gól mal platiť